петък, 31 януари 2014 г.

За ползата от ЗАВИСТТА


Ще споделя накратко кога и за кого е полезна завистта - това, иначе ужасяващо и убиващо, чувство.

Моля, да се чете само от хора, които са убедени, че мисълта предхожда създаването. Т.е., че всяко нещо в света ни, е създадено, защото първоначално е било замислено. Още по-т.е. - това е за убедените, че първопричината на всяко сътворяване е "мисълта". Или поне - "силата на мисълта".

И така. Всеки, който завижда на някого, всъщност прави услуга на човека, към когото храни завист. Защото очите на завистта са изцяло лъжливи, но създават у завиждащия пълен образ на човека, на когото той завижда. И, завиждайки му, ти го конструираш този човек! Твоята мисъл му помага да се издига все повече и повече, защото го виждаш "преуспял, издигнат, възвисен, одухотворен, талантлив" и пр..

Завиждащият оформя в мисълта си този, на когото завижда. И го материализира.

Всеки може да си направи извод за кого е полезна завистта.

...

31.01.2014г. Соня Петрова - Аеиа

2 коментара:

  1. Мисля,че всичко което ни се случва,първо се случва на друго място там някъде във Вселенат,и след това в нсшия материален свят.Проблема ни е ,че там не съществува понятието"време"такова каквото го разбираме и усещаме ние.Точно и затова никой не може да определи времето в което ще се случи дадено събитие тук на Зеемята.Точно затова не мога да определя,кое е първо мисълта или съзнанието.Много зависи от човека на който се случва всичко.
    А колкото до зависта ,ако погледнем от енергиина гледна точка,тази завист ще бъде заредена с толкова огромно количество негативна енергия,че просто не ми се мисли:(!Не искам да ме оформят с такава енергия и тя да се материализира.Днес ми се случи именно такова нещо и въпреки всички защити които съм сътворила и правя всекидневно,негативната енергия се мъчи да пробива и разбива:)
    спокойна събота и неделя,изпълнена с любов и мир:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Додекаедър, и благодаря ти за този замислящ коментар! :)

      Знаеш ли, точно затова реших да опиша и тази гледна точка, и този ракурс - не винаги негативната енргия на злобарите завистчии ни влияе. По-скоро - тя си влияе на самите тях. на тоза, на когото се завижда, този, който е мразен - той всъщност, доста често, има полза от това. Всичко е въпрос на вид възприятие и на съзнателно насочване и възприемане на енергията. Както се казва - никой не може да ме обиди или засегне, ако аз самият не се обидя или засегна. Т.е. - крайното решение и резултат са в нас самите! :) Мисля, че този ракурс към завистта би бил полезен на някои хора.... Поздрави и щастлива година на Коня! :)

      Изтриване