събота, 1 февруари 2014 г.

Кога сексът стана нещо долно? Кога храмовете се превърнаха публични домове? Или кога Ева замени Лилит...


Въпросите в заглавието са риторични. Но, все пак, добре е да се спомене, че тази фрапираща промяна и трансформация е станала при промяна на парадигмата, при замяната на една вяра със следваща. По време на сексуалната революция през 60-те години на 20 век се очакваше, че парадигмата и вярата отново ще бъдат сменени, но... Но-то, то е ясно, е свързано с финанси, тяхното натрупване в големи размери и в заробването на почти половината население на света. Забраненото, незаконното, табуто - от тези неща се печели най-много. Сексът вече навсякъде е свободен, но е запазено статуквото му на най-низша дейност...

Преди сексът да бъде обявен за нещо чисто физиологично и оттам - низше и първично - той е нещо свещено. Чрез сексуалната енергия, и само чрез нея, би могъл да бъде сътворен един човек. Това е творческата енергия във Вселената, не само на Земята. Единствената от този род. Затова жриците в храмовете изпълняват сексуални услуги и никой не приема това за долна и порочна дейност. Напротив, да имаш сексуален контакт с храмовата жрица е висша Божия благодат. Осенване свише.

В Антична Гърция единствените уважавани в обществото жени са хетерите. В наше време ги наричат просто "проститутки", но те нямат нищо общо с днешните представителки на тази професия. Да, и в наше време висшите проститутки определят съдбините на света, също като хетерите - но никой не издава обществено, че те са проститутки. Защото това не е редно. Това е срамно и порочно за нашия вид общество. В Античността да си хетера не е никак срамно. Напротив - било е висша чест и висок пост. Единствените интелигентни жени в тогавашното общество.

Колкото и да си кривим душата - и в съвремието ни всичко се ръководи от секса. И не защото чичко Фройд е казал така. Сексът е съществувал и е бил действаща сила, много преди да се пръкне на този свят Фройд. И то не обикновена сила, а велика. Фройд и следващите го учени просто са изказали пред света истината, че когато човек изкуствено потиска творческата сила, заложена в него, то това неминуемо ще доведе до куп проблеми - някои от които, много сериозни, до степен - нерешими. Кое е потискането? Самият факт, че сексът е обявен за нещо срамно, първично и често - порочно.

От друга страна, диригентите на света знаят, че такъв вид велика вселенска сила не може да бъде напълно изгонена и трансформирана - тя, така или иначе, влияе на всеки един човек. Затова от секс се печели много. Няма как да не се печели. Особено, ако си накарал хората да забравят насила неговата святост.

И силата му...

Преди Ева да замени Лилит, жените уважаваха своя пол като равен на мъжкия - какъвто всъщност той е. Да срещнеш жена, вулгаризираща и подиграваща своята сексуалност, или своя пол, беше нещо напълно невъзможно и противно на всякакъв здрав разум. Жените бяха потомки на Лилит. Когато Тя се оттегли, жените престанаха да уважават себе си, своята свещена сексуалност и творчески потенциал. Те, по своя воля, се превърнаха в добитък за разплод, бледо копие на мъжете и напълно зависими от тях. Това бяха потомките на Ева. Много от тях ставаха секс-робини, проститутки, наемни работнички, но силата им вече я нямаше - те работеха за други, не бяха свои шефове. Потомките на Лилит, да, имаше някои останали, бяха по-различни от масата "женуря". Евините потомки изпитваха необяснима омраза и неприязън към Лилитките. И с право! Защото, дъщерите на Лилит винаги бяха начело - и на мъжете, и на света... В очакване на възвръщането на тяхната Прародителка, която, със сигурност щеше да вземе под крилото си и слабите Евини потомки... И те също щяха да станат силни.

...

Потомките на Лилит все още Я очакват. И не мразят Евините щерки... Силните не могат и никога не са могли да мразят. А и Великата Сексуална Творческа Сила моментално изгаря всяка омраза около себе си.

...

01.02.2014г. Соня Петрова - Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар