сряда, 8 януари 2014 г.

Акашовите записи - древният бъдещ интернет на хората


Без да твърдя със сигурност каквото и да е, ще надраскам няколко неща по темата.

1. Човек от началото на 19 век успява да се прехвърли в началото на 21-ви. Информацията е нещо, което не зависи от пространство-времето, не се извива, не остарява. Човекът прави връзка между себе си и Интернет в 21 век, и си се връща в началото на 19-ти, запазвайки връзката-канал постоянна. Премълчавайки някои дреболии за интернет и хората от 21 век - някои хора, защото повечето са неграмотни и интернетът не им е особено нужен, дори и в 21 век - премълчавайки подробностите, човекът се обявява за пророк пред своите съвременници. Предсказва събития, за които чете в Интернета на 21-ви век. Е, чете от Уикипедията, от статии на полуграмотни писачи, и т.н. - но все е нещо! Съвременниците му го боготворят...

2. Нашата цивилизация изчезва (както всички досегашни и известни нам). Следващата цивилизация намира много артефакти, останали от нас. Но за повечето изобщо не може да се досети какво представляват и за какво са служели. Защото новата цивилизация има съвсем други парадигми. Например, използва дисковидни форми основно като чинии за хранене. Намира наши древни ДВД-та - и казва: ето, древните са яли в такива чинии, с дупка по средата, вероятно за да се излива през нея ненужното... Керамиката, или още - грънците, които намираме днес, достигнали до нас от стари цивилизации и култури - не знам защо е прието, че това са съдове за съхранение и сервиране на храна. Всъщност - знам. Същата работа като бъдещата цивилизация и нашите ДВД-та.

3. Тази бъдеща цивилизация дали ще се сети, че сателитите, останали в земна орбита от нашата цивилизация, са предаватели на интернет? Дали изобщо ще знае, че това са древни артефакти, а не природни образувания?

4. Колкото ние се досещаме, че Луната е древен сателит за много мощен интернет, покриващ цялата Слънчева система...

...

Спирам с бълнуванията! И с днешния ченълинг... :)

...

08.01.2014г. Соня Петрова - Аеиа

2 коментара:

  1. Мога да те информирам защо смятат грънците за грънци - щото са намерили там следи от зехтин, вино и др. подобни благини, тиквичке.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О! Нима?! :))) Ами ако зехтинът и виното са били вещества, с които са запазвали информацията (като силиконът за нас например) или с които са правели химически реакции? М? :) А не са ги ползвали само за ядене и пиене?

      Изтриване