петък, 27 януари 2012 г.

Свраката със сноуборда


Лили си пишеше домашните и отвреме навреме хвърляше едно око през прозореца – да провери дали не става нещо интересно на двора в нейно отсъствие. При всички погледомятания нямаше нищо ново – дебел, дълбок сняг и белота в иначе облачния ден. На последното хвърляне на поглед обаче прихвана нещо с периферията. Да, нещо се движеше на покрива на кучешката къщичка. Насочи очи натам и ахна! От покрива една сврака се спускаше методично със сноуборд!  

Лили бе чела много книжки и бе гледала много филми, понякога дори играеше на различни фантасмагорични интернет-игри, но никога не беше виждала „на истинско” такова нещо! Стана от бюрото и отиде до прозореца, като не откъсваше очи от спортуващата сврака. А тя продължаваше да се спуска и спуска. Стигнеше ли до ръба на покривчето, просто размахваше крила и се вдигаше обратно към върха на къщичката за ново спускане. Толкова ентусиазирана и еуфоризирана изглеждаше от тази си дейност, че човек би помислил, че досега е държана вързана и не й е било позволявано да се качва на сноуборд!

„Какви ги дрънкам?! – каза си наум Лили. – Та това е сврака, която кара сноуборд!”

Тази нейна мисъл я накара скорострелно да грабне мобилния си телефон и да снима с камерата му сноубордстващата птица. Снима я в продължение на девет минути. После свраката видя, че я снимат. И стана още по-интересно – тя се насочи към Лили и когато доближи на около три метра от нея във въздуха, застана на място, размайхвайки крила като колибри, и се разкрещя към момичето:

- Папарачка такава! Как не те е срам! Безобразие!

След това излетя в посока север...

Лили престана да снима. Беше направила страхотен клип. Пусна го моменталически в Нета.

Реакциите неистово и френетично заваляха.

Настана какофония.

Но общото мнение на реагиращите беше – „това е умела/неумела/прекрасна/безвкусна компютърна анимация!”

Нищо не можеше да ги убеди, че не е така...

„Техен проблем!” – помисли си Лили.

... 

2 коментара:

  1. Разтревожих се да не го е изтрило момиченцето, но не - не е!
    Изобщо не ми прилича на анимация:)
    http://www.youtube.com/watch?v=6uXiAe7Oc-I

    ОтговорИзтриване
  2. Дора-Марта, мерсииии за този клип! :)))) Невероятно, наистина! Не е сврака, но нищо де, ще падна направо! Ще го копна в блог.бг-то...:)

    ОтговорИзтриване