вторник, 10 януари 2012 г.

Странна птица подпали водата в обществена тоалетна


     Вчера следобед в един от столичните молове възникна пожар в дамските тоалетни на третия етаж. За жалост – жертви и особени щети няма. Пожарът бил овладян бързо от навреме пристигналите огнеборци. 

     Интересното е друго. Очевидците – две жени, изпълняващи длъжността чистачки и две тийнейджърки, които тогава били в отделението на мивките и се гримирали пред огледалата, твърдят, че пожарът бил предизвикан от някаква птица (може би клиент на мола?). 

     Птицата - едра, наподобяваща „орелопапагал”, с    блестящо, пъстроцветно, клонящо към златисто оперение,  влязла в една от тоалетните под учудените погледи на жените и момичетата, после излязла и отишла да си мие крилата на една от чешмите. При съприкосновението на водата с пъстроцветните птичи пера тя взела, че се запалила! Огънят плъпнал и по другите мивки и някои стени. Момичетата и жените се развикали, включила се антипожарната система и задържала разпространението на стихията.

     Междувременно птицата изчезнала – в паниката си очевидките не успели да видят къде е отишла.

     След обстоен разпит на свидетелите и консултации с различни специалисти, за самоличността на Птицата-Подпалвач са се оформили няколко версии:

1. Според момичетата и жените, отговарящи за хигиената – това било обикновена шарена птица. Мнението им не се взима на сериозно, тъй като очевидките признават, че нямат почти никакви познания по орнитология, митология, биология, физика, химия и обществознание.

2. Според Института по обществени науки това е бил някакъв пънкар, който по необичайно стечение на обстоятелствата предизвикал потичането на бензин от чешмата, вместо вода. ОСтава открит въпросът какво ли е правил в тоалетната, та ръцете му да предизвикат запалването на бензина. Поради особената му външност жените и момичетата го взели за „странна птица”.

3. Мнението на Митологичния университет е, че това е или Жар-птица, или птицата Феникс.

4.  Дружеството на Екстрасенсите клони към раздвояване на мнението си, а именно: че очевидките са видели умален холограмен вариант на: птицата Гаруда от епос „Махабхарата” от една страна и на птицата Рух от „Синдбад Мореплавателя” – от друга.

5.  Средноаритметичното мнение на случайно хванати граждани, ходещи по улиците е, че това са „бабини деветини”.

6Организацията за Подпомагане на разума твърди, че това било „Синята птица” и тя щяла да донесе огромно щастие на целия народ. Хубав знак било, че е засечена в Мол!

7. Института по ядрена енергетика е излязал със становище, че Птицата всъщност е особена проява на атомното ядро – феномен, по който още няма твърдо становище в науката, но по изследването на който се работи усилено и скоро се очаква да излязат с резултати, които ще им донесат най-малко Нобелова награда.

8.  Мнението на Пожарната е, че извършителят е „гражданин-хулиган, който пуши в обществена тоалетна”. Те не приемат насериозно твърденията на очевидките. 

9. Мнението на настоящия репортер – „Прекратявам да разпитвам повече хора и групи хора, защото няма да ми стигне мястото в статията. Оказва се, че за доста явления по света хората имат отчайващо различаващи се мнения!”



Няма коментари:

Публикуване на коментар