неделя, 1 януари 2012 г.

НЛО сред новогодишните фойерверки!


     Една съвсем прясна историйка, и съвсем „реална” – според моето усещане, виждане, чуване, схващане, мислене и така нататък за „реалност.” Май стана много неясно? И тъмно? Да, тъмно беше снощи, преди да засвяткат и загърмят поздравяващите Новата фойерверки, а и имам склонност да усложнявам излишно и без това простите неща! J Затова – с няколко думи ще опиша още веднъж изминалата ситуация. Айде пак! Сега пък изминала ситуация!? Кво е тва?!

     Отначало! Нали е Нова година, редно е да е наново или отначало... Е, не! Пак се забълтах! Дали защото е неделя? Или поради празнуването до късно снощи? Един от нашите фойерверки падна на земята, докато се изстрелваше, и започна да „стреля” по нас – та бяхме подложени на обстрел и трябваше да се покриваме скорострелно  в окопите! J

     Последно отначало! Снощи, когато фойерверките бяха в разгара си, видях по билото на намиращата се в близост планина да се носят по въздуха едно след друго, но не в голяма близост помежду си, три светлини. Летяха така, както летят малките, частни самолети. Бяха сравнително близо до мене. Ако мога да определя посоката – носеха се от запад на изток. Обаче аз знам как изглеждат самолетите по това време на денонощието. При тях задължително присветва червена светлина – т.е. мига постоянно. При тези „Тримата” нямаше такава мигаща светлина. Цветът им беше наситено оранжев. Обърнах внимание върху тях на околните  – и те не можаха да разберат какви са светлинките. Чудихме им се известно време, докато изчезнаха в далечината на изток... 


     Забравих да кажа, че, както си му е реда, малко преди да ги видя, на камерата, с  която снимах зарите, й падна батерията... 


     Първата ми мисъл беше – НЛО! Да, щом не мога да ги идентифицирам – значи за мен са НЛО-ти (словом: енелоти). По същия начин, ако видя в небето непозната за мен птица, бих я класифицирала като ПОЛУ-НЛО – полу – защото знам, че е птица, но не зная точния й вид. Доколкото се сещам – моят невкусил алкохол мозък (понеже съм на диета, непозволяваща никак, ама никак! етилови етилизми) роди следната мисъл при първото регистриране на Светещите-Летящи в зрителната му зона (хайййдееее, пак засложнях!): „То и аз знам така – да се прикривам сред фойерверките, а и да летя по време, по което повечето хора са кьор-кютюк пияни!”. Да, ако не се бях загледала конкретно – щях да си помисля, че това са фойерверки. Едни от многото.Твърде удобно време за необезпокояван полет над празнуващи градове и села! После, след обсъждане със съссвидетелите (има ли такава дума?) или съочевидците – минахме през няколко варианта:

   1.  Извънземни (твърде стандартно!) наглеждат как хората посрещат 2012 и се чудях защо сме я кръстили 2012. По техния календар...не, не! Те още не са открили „календара”. За тях понятието „година” не съществува. Ами да – година е една пълна обиколка на Земята около Слънцето. Все едно някой извънземен спортист да направи обиколка около местния стадион и да кръсти обиколката си „година”. Някак не се връзва!?

2.         2.  Заблудени „другоизмеренци” – случайно попаднали в нашето полезрение и измерение.

        3.  Нарочни „другоизмеренци” – дошли да се изкефят на фойерверките. А може и да се захранват с енергия от тях? Но защо не се явяват по време на гръмотевична буря? Тогава енергията е огромна. „А ти откъде знаеш, че не се явяват? – пак пита моят мозък от не-знам-коя-негова-зона. – Колко пъти на денонощие и по колко време гледаш небето?”

       4.   Ексцентрични човеци-богаташи, решили да посрещнат 2012 в самолетите си и нарочно неспазващи законите, които изискват адекватно обозначаване и светлинна сигнализация. Така де, кой ще ги засече и глоби точно по това време във въздуха?

       5.    Нещо съвсем неизвестно за нас.

       6.    Някакви метеорологични съоръжения.

       7.  Засекретени летящи разработки на човеците-военни.

       8.  Нестандартни климатични явления.
         
             9.  Три Ангела, които наглеждат Хората. 
    
             10. Някакъв „знак свише”, изпратен лично на мен (и околните ми). Защото – тук ще кажа нещо смешно – не мога да съм сигурна, че, ако всички хора, които се намират поне на петдесет километра в радиус около мен, гледат към тези обекти, биха ги видели. По този начин на „разсъждение” аз не мога да съм сигурна и че всички други виждат фойерверките например...Смешно е,но още по-смешно е откъде съм добила сигурността, че всичко, което виждам, го виждат и другите...В крайна сметка – не мога за всяко видяно нещо – пък било то и саксия с мушкато – да искам потвърждение на всички хиляди околовръст, че я виждат и те! (ако продължавам така, обаче, ще стигна най-малко до Големия взрив! Затова – спирам и продължавам... хм!)

     Когато пуснаха прекъснатите телефонни линии – започнах дежурното звънене на близки и приятели с цел честитене на Новата. При разговор с едната от сестрите ми стана ясно, че приятелите, с които тя и семейството и празнуваха Новата, също са видели тези „Тримата” – описаха ги по същия начин, по който ги видяхме и ние – само са били малко по-близо едно спрямо друго. И са ги видели около два-три месеца преди настоящото празнуване.

     Днес пък се видяхме с друг наш много близък роднина. Когато му разправих за „Енелотите”, с учудване разбрах, че той два пъти е виждал „особени летящи обекти – ОЛО” – които също можем да наречем НЛО. Разказите му бяха невероятно интересни и аз се зачудих как е възможно досега да не ни е разказвал за тези си случки!

     Да, излиза, че много хора имат подобни срещи, случки, ситуации. Това, разбира се, не е нещо ново. Откакто се говори за НЛО има регистрирани огромен брой разкази на очевидци, има дружества за изследването им, фондации, организации, движения, фирми... Какво ли не! Всеки, който пробва да разговаря с хора от непосредственото си обкръжение за подобни обекти, ще се учуди как досега не е подозирал, че тези негови близки са виждали странни летящи обекти. И както отбеляза нашият близък роднина – колкото повече човек гледа небето, толкова повече неща може да види...Представям си какво виждат любителите-астрономи или професионалните „звездобройци”. И съм убедена, че повечето взиращи се в Небето хора не разказват за видяното, защото,  от една страна –  го намират за напълно нормално, от друга – защото „невзиращите” се почти винаги гледат подозрително, когато им заговориш за НЛО...

     Потърсих някаква подобна снимка в Нета – намерих една близка – дава горе-долу изглед на перспективата в  моя случай, но бяха малко по-отдалечени едно от друго, по-кръгли (като обикновени силни звезди), оранжеви и три на брой.

     Всъщност, аз няколко пъти съм виждала неидентифицирани (повтарям – НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ  ЗА МЕН – президентът или някой клошар например биха могли да знаят „какво е това”) летящи обекти. Няма да описвам всичките си виждания. Просто за първи път виждам навръх Нова година! Затова реших да споделя...


П.П. Ще падна! Намерих в "Аз, репортерът" - някои са успели да ги снимат!!! Ето:

13 коментара:

  1. Честита Нова Година, Соня!Много усмивки и настроение!
    По повод НЛО, снощи по време на зарята, бяхме в планината , в едно близо до Пловдив село. Бяхме шест души и всичките наблюдавахме зарята над града. И видяхме , че едно като звезда, много ярко с лъчи, се движеше между фойерверките, на изток бавно и полека. Всички го видяхме и си казахме, че е НЛО!Това си е факт, видяно с очите ни:)Беше точно 12 часа през нощта. Не приличаше на нищо друго - не беше самолет, не беше заря,не беше звезда,не мигаше,по цвят оранжево към червено. За съжаление фотоапаратът ми не е професионален и не може да снима в тъмното...Гледахме го доста докато се отдалечи и изчезна...Движеше се много бавно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Цветанка и Честита Нова 2012 година! Много здраве, щастие и успехи ти желая! Благодаря ти за това споделяне. Аз също живея до планината - в едно село близо до София - и не мога да определя от София ли идваха, или от Симеоново, но това няма значение. Най-вероятно са били едни и същи, или са били редица от НЛО - и "моите" и "твоите" летят на изток! :))) Цветът - точно! Аз писах наситенооранжево, но ти по-правилно го определяш - наистина бяха оранжево с червени оттенъци!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е интересно, да се види такова нещо. Още по - хубаво, че и други хора са го наблюдавали:)
    Лека вечер, Соня!

    ОтговорИзтриване
  4. Казват, че тази година "ТЕ" ще ни се покажат и вече няма да се крият, за да разберем, че не сме съвсем само в космоса - може би са започнали още в първия час на годината. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Г.Ф.Стоилов,
    Дано да е така! И дано е за добро! :)
    Аз много се радвам, че толкова хора са "споделили" това преживяване! Представих си, че не е възможно да се вижда едно и също нещо по едно и също време над Пловдив и над София - т.е. явно са много и са тръгнали по протежението на планините! Звучи магично! Дано наистина е за добро! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много ме заинтригува твоето преживяване! Колко много неща не знаем, но питам се, искаме ли да ги знаем?

    ОтговорИзтриване
  7. Привет, Гуени! :) Настина - добре го каза! - искаме ли да ги знаем! И ще можем ли да живеем комфортно с това "знание"? Много се надявам това да е "добър знак" за Новата година! Пожелавам го на всички! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ч Н Г! Здраве и много творчески успехи през новата 2012!!! И, разбира се, много любов и щастие!
    Доколко тези загадъчни светлини - отдавна се знае, че не сме сами на света. Ние сме един програмен продукт, създаден от висш разум, когото хората наричат Бог. Така, че не би трябвало да ни учудва това, че и други същества споделят с нас вселената. Има място за всички:-)

    ОтговорИзтриване
  9. Иван Христов,
    ЧНГ! И на теб много здраве, щастие, любов и творчество през Новата!
    Наистина, не е учудващо. Просто е особено усещането, когато се видят!А какво ли е при срещи от "втори или първи" вид!? :) Един от най-любимите ми автори - Робърт Антон Уилсън - често обича да споменава случая с един американски фермер, в двора на който кацнала летяща чиния. От нея слязал обикновен на вид астронавт, който подал на смаяния фермер.... палачинки! При експертизата се установило, че това са си обикновени, съвсем обикновени, стандартни палачинки! ... Чудесата са навсякъде около нас! Радвам се, че се включи! Наистина има място за всички! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Весела Димова2 януари 2012 г. в 20:31

    Здравейте! Аз също ги видях но на 1.01.2012 към 18-19 часа. От Шумен и идваха от запад и заминаваха към изток. Бяха много поне 10-20. След като минаха тези след 5-10 мин мина и последното - едно.

    ОтговорИзтриване
  11. Весела, благодаря ти за тази информация! Действително много интересно! Можем само да гадаем дали са същите, които са минали през София и Пловдив - ако е така, значи сме в състояние да изчислим и скоростта им - като сметнем от около 00:00 часа в София и 18:00 ч. в Шумен.
    Поздрави и успешна Нова 2012 година!

    ОтговорИзтриване
  12. Хехехе Сонче,бая се посмях в първата част :))
    Колкото до втората(сериозна и аргументирана)аз приемам нещата така-или вярваш в енелоти(и чудеса) или не.
    Аз съм от вярващите :)
    Всичко хубаво за Новата от мен !

    ОтговорИзтриване
  13. Кайти, привет и тук! :)))
    Наистина, интересно звучи - вярващ и невярващ в енелоти. За чудесата - може би да, нормално е. Но енелотите са виждани от огромен брой хора по цялата планета. То е все едно да кажеш - аз вярвам или не вярвам в човека.:))) Като се замисля обаче - може и да е напълно резонно да се каже това последното. В такъв случай - може и за енелотите...:)))
    Поздрави и здрава, щастлива, чудесна и успешна Нова година за теб и любимите!

    ОтговорИзтриване