петък, 17 януари 2014 г.

Съвременен ученик и ученик от килийно училище


Разликата е в калема...

Казват, че развитието предполага използване на инструменти.

...

...

17.01.2014г. Соня Петрова - Аеиа

4 коментара:

  1. На пръв поглед сякаш няма разлика :) но нали има развитие....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Не отричам огромното развитие. Просто не мога да се примиря, че дали с пясъчна плоча и калем, или с таблет - ученето, възприемането и всичко останало е едно и също от векове насам! Мисля, че скоро ще направим квантов скок и това вече няма да е така - защото е лудост! И бастисване на ценните ни мозъци! И съсипване на децата.... Вече всичко това трябва да е на друго ниво - интегрирани ум, интуиция, холографски възприятия и т.н. - а не само фокусирано в една точка виждане и знаене.

      Изтриване
    2. Ooo...съгласна съм. Такава болна тема ми е това с образованието и приучване на децата към зубрене и всякакви безумия, че нямам думи. Скоро имах случка във връзка с това, някой ден ще разкажа.Аз за квантовия скок много се съмнявам да е скоро...уви.

      Изтриване
    3. Кайти, и моята твърдо рационална част страшно се съмнява, че ще стане скоро - аз по принцип съм много съмняваща се, земна и скучна в тази си част. И съм отчаяна за децата! Но, опитвам се засега да развия и една друга своя част - която твърдо вярва в квантовите скокове. :)))) В края на краищата - те са точно за това - за прескачане от едно състояние в съвсем друго. И никога не се интересуват дали ние, с нашето ограничено съзнание, вярваме или не. И Слава Богу, че е така! :)

      Изтриване