събота, 28 юли 2012 г.

Новата, напълно неизвестна, но стара конспирация... и бай Иван




Йогинът бай Иван по принцип не се интересуваше от никакви теории за конспирацията и изобщо от всякакви конспиративни неща. Макар иначе всеки просветлен йогин да може да си играе с Време-Пространството и да действа, ако желае, на много места едновременно, бай Иван рядко си позволяваше такива волности, по причини, които не могат да бъдат изказани тук - с цел едновременното поддържане и отричане на конспиративния Дух...

Та, поради избягването на тия волности, бай Иван просто нямаше време за задълбочаване в тази материя. Явно му е липсвало и желание, би казал биографът му, ако той имаше такъв.

Един летен ден, обаче, по време на сутрешната си практика йогинът получи странно видение. Видения получаваше постоянно и не им се връзваше по никакъв начин, но това беше особено - а той подчертано можеше да отсява перфектно на кое да обръща внимание и на кое - не.

Яви му се един странен тип с неопределена възраст, който му каза, че "го наблюдават отдавна и че е крайно време да влезе в техните редици!". Били му пращали много депеши през годините, но той ги бил игнорирал системно - и вече било крайно време "да престане с глупостите" и да идва!

Бай Иван, то се знае, не търпеше ултиматуми, и веднага попита нахалника от видението:

- А ти кой си, бе? И кои сте "вие", и за какво се борите?

Пренебрегвайки иронията, типът от видението отговори, че това ще стане ясно, когато се срещнат.

- Ми, хайде, де! - отвърна бай Иван. - Нали се срещаме, готов съм още сега и за среща с "вас", хм...

- Не - отвърна Странният. - Няма да стане в "тази реалност" - трябва да дойдеш на едно място... - и той каза един точен адрес на йогина. Адресът беше в неговия град!

След практиката бай Иван моментално влезе в Гугъл Ърт и провери дестинацията. На повърхността на Земята се виждаше, че на този адрес имаше само една обикновена еднофамилна къща. Да, той можеше да отиде дотам и да проучи информация и по йогийски методи, т.е. без да ползва Интернет, но не пожела да го направи - имаше си куп причини за това.

"Хм!" - пак си каза бай Иван и реши да остави нещата да отлежат. Знаеше, че неминуемо Духът щеше привика други случки, които да потвърдят вече видяното - юнгианците ги наричаха синхронности, кастанедианците "случване", йогите - това няма да го казваме тук, ще се съобразим с гореизложените съображения, а именно - поддържане на огъня на конспиративния дух...

И наистина, след броени дни бай Иван получи нестандартно писмо по обикновената поща. Още преди да го вземе от кутията знаеше, че не е нито от кълнящите бабички, нито от купищата други организации и сдружения, които постоянно го канеха на семинари, събирания и прочие мероприятия. На плика нямаше нищо написано. Вътре, на едно скъсано от тефтер листче, пишеше:

"Спешно е! Елате в..." и на мястото на многоточието нямаше време и адрес, а изписани точни до стотни от секундата георграфски координати, указващи северна ширина и източна дължина.

Йогинът отново влезе в Гугъл Ърт и по координатите видя, че това беше място в някаква гора, намираща се в планина до неговия град. До тази точка нямаше нито път, нито пътека.

"Хм!" - за кой ли път си каза бай Иван.

И после цяла нощ (единственото му линейно свободно време) се впусна в изучаване на наличната информация за всякакви теории на конспирациите. Независимо, че бе ограничен от линейността, той успя за отрицателно време да се запознае с Илюминатите, Мъжете в черно, Деветимата неизвестни, Аннунаките, Рептилиите, Сивите, Сините, Войната между Орион и Сириус, Бялото братство от Шамбала, Лемурийците, Атлантите, Тиауанако, остров Пасха, ръкописа на Войнич, картите на Пири Рейс, Алхимиците, Суфистите, Гностиците, Нацистите, Чарлс Форт, Друидите, Богомилите, Катарите, Албигойците, Чистите, Мръсните и "всичко останало". Резултатът от това обхватно препускане из дебрите на "конспирацията" отново на свой ред бе обобщен с лаконичния байИванов израз: "Хм!". Ако го чуваше някой, занимаващ се с НЛП - невро-лингвисгтично прогрмиране - той би заключил, че, казвйки "ХМ!", бай Иван работи основно с лявото си мозъчно кълбо, т.е. логическото. Но при бай Иван нямаше такова нещо - независимо дали хъмкаше или аха-каше, той работеше с всичките си налични полукълба.

На следващата сутрин бай Иван реши, че засега все още няма да предприема нищо по въпроса. Това не беше изчакване от негова страна - беше си чисто йогийски похват, но и за него няма да даваме подробности...

Все пак - предприе някои странични, но свързани с въпроса работи. Опита да проучи прикрито по "духовен път" и едните, и другите. Защото бе почти убеден, че двете покани идват от две коренно различни места. Странността се увеличи - за първи път му се случваше да "не може да направи връзката". Никаква връзка! Пълно байИваново затъмнение...

И тогава към "Хм!"-то прибави и още няколко думи, които, на обикновен език, се изразяваха в следното: "щом не мога да разбера нищо за тях по "духовен път", значи работата е дебела, мда!"...

Бай Иван продължи привидно да изчаква. Ако някой знаеше какво се случва с него, би помислил, че наистина нищо не прави и просто "чака знак". Не беше така, разбира се, но отново - няма да обясняваме какво точно ставаше...

...

Не мина много "линейно време" и йогинът бе зарит от различни съобщения и общения. Всички те произхождаха от едната "групировка". То се знае от коя - ... лошата... Тази, която в земен план биха нарекли "представителите на Злото". Бай Иван знаеше, че това е напълно неправилно определение, но това няма отношение към настоящото повествование.

Странният му се яви няколко пъти по време на практика, а други представители - "колеги на Странния" - започнаха да го зариват с призиви и привлекателни обещания навсякъде - независимо дали беше на пазар в мола, в бакалията, дали се разхождаше с внуци в зоопарка, или преподаваше свещеното Учение на последователите си в Залата.

Обещаваха му практически и теоретично всичко - от несметни богатства, до безкрайни знания, през вселенска любов, та до земно и вселенско безсмъртие. Само и само да се присъединял към тях!

Ония, с точните координати, никакви ги нямаше. Бяха незабележими и тихи като... И бай Иван не се сещаше като какво. Да, щеше да е твърде клиширано да мисли, че Доброто е тихо и не се парадира, не крещи и не се показва. Тук имаше нещо друго. Бай Иван не се сещаше какво...

И хем не се сещаше, хем не можеше да направи контакт по никакъв "духовен" път. Това впоследствие разтърси из основи Йогина и той се зае да проучва по детективски нещата - съвсем земно, целенасочено и упорито - така, както може само един истински йогин.

...

След много перипетии и главоблъсканици, бай Иван създаде една абсурдна динамична картина. Е, има противоречие в словосъчетанието "динамична картина", но Йогинът не се впечатляваше от такива дребни работи като едно логическо противоречие. Ето какво беше нарисувано на тази картина:

От много хиляди години на Земята съществуваха Йоги. Някои от тях се бяха изкушили от своето земно всесилие и бяха забравили Основите. Всъщност, не ги бяха забравили, а бяха избрали да ги пренебрегнат. И този им акт ги направи Господари на Земята. Всички хора, които живееха в сън и вярваха на илюзии им бяха абсолютно подчинени. Тази група Йоги създаде всичко. Създаде парите, създаде групите, измисли политиката и държавите, дори измисли всички конспиративни теории. Никой обикновен човек не подозираше за съществуването им. А те бяха и безсмъртни - отгоре на всичко.

Срещу тях се изправи друга мощна, но не толкова властна и крещяща Група - тази на отдадените Йогини. Те обаче действаха меко, не се натрапваха, не измисляха нищо, никого не манипулираха - и съответно нищо от "земния свят" не зависеше от тях. Е, имаше някои хора - единици, които прихващаха по нещичко от техните любовни послания - но това никак, ама никак не беше достатъчно, за да се промени "ходът на Историята" и човечеството да заживее в щастие и хармония.

...

Гледайки картината, бай Иван отново каза едно многозначително "Хм!"... ИНтересното беше, че и двете групи бяха прегърнали един и същ основен лозунг и кредо: "не хвърляйте бисерите на свинете!"... Бай Иван бе крайно възмутен от тази обща черта...

...

"Силната Група" продължи да го бомбардира с тлъсти обещания. Такива им бяха изобщо действията - и към Света, и към Хората. "Добрите" продължаваха да мълчат.

Бай Иван реши, че засега ще се прави на ударен и няма да уважи поканата на нито една от страните. Чудеше се докога ще успее да задържи тази "хомеостаза"...

...

28.06.2012г. Аеиа


2 коментара:

  1. Бе то ясно на коя страна ще застане той.
    И как тъй бай Иван нямал биограф ?
    Ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха, Кайти :)))) Не се бях сетила, че съм и биограф на Йогина - ето пример как човек често не вижда по-далеч от носа си :)))) Иначе не знам на коя страна ще мине, той е дървен йога-философ, може да създаде трета - и така да спази "правилото на троицата" :)))

      Изтриване