четвъртък, 5 юли 2012 г.

Една странна сметка ... :)





Без майтап! Може би нещо бъркам, но не мога да разбера какво и къде.

Ето го казусът: Преди няколко години препрочитах "Кибалион" и там на едно място се казва: "...Точно както човек има двама родители, четири баби и дядовци, осем прабаби и прадядовци, щестнадесет пра-пра-баби и пра-пра-дядовци и т.н., докато стигнем до четиридесетото поколение, когато броят на нашите предци ще е равен на милиони;"

Та това твърдение ТОГАВА ме хвърли в музиката и аз взех усърдно да смятам с калкулатора на компа. Смятах, смятах и ето какво съм писала в онзи момент:

Ако приемем, че едно поколение е 20 години, то тогава тези от четиридесетото поколение преди мене ще да са живели преди около 800 години, т.е. някъде в 1200 г. сл. Хр.

И ЕТО Я СМЕТКАТА: 1, 312, 259, 992, 576 - това е броят на моите предци преди 40 поколения! (нарочно съм сложила запетайки, за по-лесно разчитане на числото - това не са десетични знаци!)

Не знам как се произнася това число, но аз го разчитам като: хиляда триста и дванадесет милиарда двеста петдесет и девет милиона деветстотин деветдесет и две хиляди петстотин седемдесет и шест души! Възможно ли е на Земята да е имало толкова хора преди 800 години? А и това са само моите предци!!!

Може би бъркам някъде? Може би не смятам както трябва?

:))))))

П.П. Докато разсъждавахме по късна доба, ми хрумна още нещо: Ето защо са измислили Адам и Ева! :)))) Много по-лесно е да сметнеш от двама души напред, отколкото от един човек назад! Тръгвайки назад, май никога не можеш да стигнеш до двама?! Затова Мъдреците са се презастраховали предварително! И, ако някой има претенции, веднага ще кажат - "Ние първи казахме, че Адам и Ева са първите! Вие, Госпожа, след колко хиляди години се сещате да смятате?! Изпуснали сте всички срокове!"

:))))))))

Този пост го пусках преди известно време в блог.бг. По-долу давам линк към него. Коментарите са интересни. Там Евразол описва нещата, посредством интегралната геометрия. Доколкото успях да схвана и сметна по този начин - наистина излиза, че по всяко време сме били около пет милиарда! Пак не е никак малко това число... ;)


...
http://magicktarot.blog.bg/zabavlenie/2012/01/18/molia-za-pomosht-v-edna-smetka.885488 


Няма коментари:

Публикуване на коментар