четвъртък, 25 април 2013 г.

Пълнолуние! 69 ! Тайна! :)


Кроулиевска отбивка преди пълнолунието и затъмнението. Според Р.А. Уилсън в Глава 69 от „Книга на лъжите” на Кроули се крие една много мощна и велика „тайна”. Той цитира „Изповеди” на Кроули:

„Сега [Ordo Templi Orientis] притежава една върховна тайна. Цялата му система по времето, когато аз станах инициат на Светилището на Гнозиса (IX0), беше насочена към внушаването на тези изключително важни инструкции на членовете му чрез все по-откровени намеци. Лично аз вярвам, че ако тази тайна, която е научна, беше напълно разбрана, а аз още не съм успял, дори след повече от 12 години почти постоянно изучаване и експериментиране, всичко, което човешкото въображение е в състояние да измисли, щеше да може да се реализира на практика...

Интересно е да припомня как се сдобих с нея [тайната]. Хрумна ми да напиша книга: The Book of Lies („Книга на лъжите”), която освен това е лъжливо наречена Breaks („Спирачки”), лутанията на изопачението на една мисъл... която сама по себе си е невярна... Една от главите ме притесняваше. Не можех да я напиша... Във вихъра на отвращението ми при мен дойде духът и аз набързо я надрасках... Когато я прочетох, не бях доволен както преди, но я включих в книгата като израз на някаква ярост срещу себе си, като преднамерен акт на злоба срещу моите читатели.

Скоро след публикуването [Външната глава на Ордо Темпли Ориентис] дойде при мен. (По онова време не осъзнавах, че в О.Т.О. има нещо друго, освен удобен сборник от по-важните истини на свободното масонство). Той каза, че тъй като съм запознат с върховната тайна на ордена, трябва да ми бъде разрешено IX0 И съм задължен спрямо него. Възразих, че не знам такава тайна. Той рече: „Но ти си я публикувал на най-обикновен език”. А аз отвърнах, че не бих могъл да направя това, защото не я знам. Той отиде до лавиците с книги, взе екземпляр от The Book of Lies и посочи един пасаж в презряната глава. Съзнанието ми моментално се проясни. Целият символизъм, не само на свободното масонство, но и на много други традиции избухна пред духовното ми зрение. От този момент О.Т.О. придоби полагащото му се значение в съзнанието ми. Разбрах, че държах в ръцете си ключа към бъдещия прогрес на човечеството... В момента, в който бях уверен от опита, че новата сила действително е способна да постигне теоретично предвидимите резултати, отдадох практически цялото си свободно време на експериментирането.”

А това е тази предполагаема глава:

Глава 69

НАЧИНА ДА УСПЕЕШ – И НАЧИНА ДА СМУЧЕШ ЯЙЦА

Това е свещената Хексаграма.

Спусни се от височината, О Боже и се съедини с

Човека!

Спусни се от височината, О Човеко, и се съедини със

Звяра!

Червеният Триъгълник е спускащият се език на благодат.

Синият Триъгълник е издигащият се език на

молитвата.

Тази взаимна обмяна, Двойният Дар на Езиците,

Думата с двойна сила – АБРАХАДАБРА

е знакът на ГОЛЯМОТО ДЕЛО, понеже

ГОЛЯМОТО ДЕЛО се осъществява в Тишина.

И виж, това не е онова Слово, равно на Чет¹, който е

Рак. чий Знак е ?

Това Дело се самоизяжда, осъществява собствения си край,

подхранва работника, не оставя семе, и е съвършено

в самото себе си.

Малки деца, обичайте се един друг!

Заглавието на главата е игра на думи, непреводима на български. На английски е: THE WAY TO SUCCEED-AND THE WAY TO SUCK EGGS! THE WAY, “начинът”, TO – “да”, SUCCEED “(да)успееш”.

Succeed на английски звучи и като „suck seed”, което значи “смуча семе”.

Смученето на яйца и на семе е едно и също нещо, понеже семето е вид яйце – и обратно.

Номерът на главата, 69, доста наподобява знакът, използван в астрологията за обозначаване на зодиакалния знак „Рак”. А и е носител на доста силно сексуално значение.

Буквата „Чет” е свързана с и символизира „Колесницата на Триумфа” в големите аркани на картите Таро. Която пък от своя страна символизира „Водната Бездна”.

И една снимка от нета, с хексаграм:

...

2 коментара:

  1. Хм... 69 насложено е 8, семето е просто, ракът върви назад, към простото. Колесницата е воля - между Любовниците и Силата, между взаимоотношенията и доверието - със себе си, а в пътя на Озирис е между Императора и Колелото на съдбата - създаването и шанса. Няма сложно, ние сме слепи. Изида се смее, държим булото сами. "Със старите богове се свърши отдавна вече - и наистина, хубав, весел край беше техният! Тяхното “здрачаване” не се продължи до смъртта - лъжат се в това! По-право: те сами себе си умъртвиха някога - със смях!"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. !!!!! :)

      Смехът е велика Сила. Страхотно си го казал, Фил!

      Изтриване