четвъртък, 18 април 2013 г.

Медитации: ВХОД-ИЗХОД-ВХОД-ИЗХОД-ВХОД...


Можеш ли едновременно да вдишаш и да издишаш? И как се казва това комбинирано, хибридно действие? Няма дума за него, може би защото не се практикува, поради физическа, психическа, научна, парапсихическа, космическа и пр. невъзможност.

По същия начин не можеш да влезеш и излезеш едновременно във/от едно конкретно място-време. И пак няма дума за такъв вид действие.

Медитацията запецва!

Пъна се, пъна, и не мога да вдишам-издишам едновременно... Тия процеси са несливаеми.

Сега търся "изход" от това пространство-време, който да е "вход" към друг вид пространство-време, където вдишването и издишването са един обединен и цялостен процес - не последователни такива.

"Дишане"-то се състои от "вдишване" и "издишване".

Ако направя паралел между "човек" и "дишане", дали човекът също се състои от два такива последователни процеса? Схематично, разбира се.

И дали има пространство-време, в което човекът е цял?

Сигурно!

...

18.04.2013г. Аеиа

6 коментара:

  1. А мислех, че ще става въпрос за секс (поне съдейки според заглавието). И не за някакъв духовен и трансцендентален секс, където самото дишане и нещата, които правим с телата си са едно своеобразно съвкупление на мисли, мускули, органи и кости. Ами просто вътре-вънка секс, който пак може да бъде разгледан като метафизичен феномен, ако някой тръгне да се хваща за думите. Ми... секс :P

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ААААААААААА, Труби!!!!! :))))) Направо ми се дощя да правя сексзнам какво с тебе, бре! :))))Р
      С тоя твой "вход-комент" получих просветление и мога да кажа само "Еврика!" - просветна ми метафизично-тантрически-йогийски, че май "оргазмът" е точно обединението на вдишване-издишване в пространство-времето. Як изход от медитацията с този извод! Виж ти! :Р

      Изтриване
    2. Така е. Личната ми философия е, че медитацията е пропиляна медитация, ако не пронижеш нещо (или не бъдеш пронизан, ако става въпрос за жена или поемащ го симпатяга). Ко е сексзнам, че май продават такива сандвичи на центъра :P

      Изтриване
    3. Еее, няма тук мъж, жена - половите клетки и хормони произхождат от едни и същи изходни вещества. Пък и жена обича да пронизва - па макар и нещо вкусно с вилица :)))))

      Изтриване
  2. Ахаам да се изкажа сериозно и направих грешката да прочета коментарите. А сега след толкова секс не мога и да мисля сериозно.
    Тоест съм сериозна и несериозна едновременно :))
    Това с едновременността не го разбирам много - ограниченост на мисленето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти :))))))) Сексът е най-вероятно най-сериозното нещо на планетата - без него нямаше да има хора, пък и мноооого други същества, не че щеше да е голяма загуба, ама явно Бог така е преценил. Ако някой знае и може да направи по-добра, справедлива, сериозна и действаща система от Света - да я прави ;)))))

      И аз не мога да си представя какво е обединено вдишване-издишване, влизане-излизане (освен оргазма, де, ама това с него засега е недоказуемо и ми е само в сферата на интуицията) :)))

      Изтриване