сряда, 28 ноември 2012 г.

Алармааа! Дишането ще спаси Света! :)


Всички сме равни! Сега да не ме обвинят, че съм комунистка, но, както се казваше в стария виц: "кому ниска, кому висока - за мен си е добре!". Та и за мен така!

Седя си в лотос, поза лотос, де, още няма толкова големи ГМО-Лотоси, та да ми поберат, хм, частите, но да не се отплесвам в генетиката! Дишам си и като че ли медитирам, ама може и да не медитирам, няма значение кому ниска. Да, пак се отплесва Авидя, или ме отплесва, незнайно от коя основа...

Та, мислейки че медитирам, изведнъж усещам, че вдишвам въздух! Който се е превъртял през дробовете на милиони, да не кажа - милиарди! Леле, леле, какво кръвосмешение, полови групови изпълнения, класови, расови, видови и всякакви смешения! Въздухът, вдишван от някой хипер-милиардер, след няколко часа се нахожда в дробовете на най-окаяния просяк - или на някой червей.

Мъдреците разправят, че не сме дишали правилно. Лекарите знаят, че ако подадат кислород повече от нормата, пациентите стават еуфорични. Ако кислородът е малко - хората са вяли, дори полузаспали. То затова и се прозяваме - защото организмът има нужда от кислород. И заспиваме, прехвърляйки се за една трета от живота си уж в царството на Морфей, на илюзиите, на по-малкия брат на Танатос (Смъртта).

Други пък бърборят, че след Смъртта човек се осъзнавал, ставал ангел. Ами че ако наистина сънят е по-малък брат на Смъртта - то и приживе ни е дадено да видим какво е... Ама не! Това било илюзия, не било реалност.

Ако предположим, че шегаджии-извънземни рекнат така, за шоу, да изтеглят всичкия въздух от земната атмосфера, барабар с кислорода, то какво ли ще стане? И милиардерът, и просякът ще се задържат в "реалността" най-много 3 минути. И после ще се кютнат към Вечните Ловни Полета - или където им е кеф, зависи как сънуват - безкислородно...

Медитирайки се чудя, дали случайно Бог, или който и да е там, не ни показва с тоя отчайващо общ въздух, че всички сме едно? Дали не се майтапи с нас по този начин?

Да, прави са мъдреците, че хората не забелязват дишането. Не му отдават нужното внимание. Не го тренират. Карат как да е. Нали е безплатно? Какво да му мислим?

Воалът се спуска! Медитацията се отмедитачва, или от-аттачва. Въздухът циркулира!

Медитация и Цирк-улация...

...

28.11.2012г. Аеиа

2 коментара:

  1. Хахаха, първо частите ти не са толкова големи, че ГМО лотоси да не могат да ги хванат :)
    Второ отплесването ти винаги лъкатуши в интересни посоки. Пробвай се някой път в по-просторно да се отплеснеш, да видим накъде ще те отведе мисълта :)
    Трето Цирк-улация, а ? Обичаш да иронизираш човеците :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахахах, Кайти, мерси! :)))) Ще взема верно да пробвам някой път - изкушаваш "третото ми око" май!!! :))))

      Изтриване