четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Клозетно "пророчество" :)


Видях хранителните хипермаркети - по рафтовете им, вместо обичайните продукти, се мъдреха изходните такива. Чието място иначе е в канализацията. Никой не обича канализации. Никой не ги рекламира и промотира. А би било интересно: "Този прекрасен екскремент е от висококачествено козе сирене, с лек процент на еко-домат, хайвер от сьомга и прясня маруля! Възползвайте се от отстъпката - само сега!".

Блестящи хипермаркети, искрящи ол-инклузив хотели, святкащи круизни кораби, яхти, самолети (за подводниците - не знам!) - всички налични хранителни продукти в тях отиват в канализацията. Парите, които те струват - от производството до покупката - също отиват в "канала".

Ченълинг от класа!

И тук видях един заговор. Една конспирация. Мнооого завоалирана, много повече, отколкото могат да свършат това Воалите, закриващи Оня свят. Какво видях!?

Свещения Клозет! Това видях!

В западната култура клозетът е единственото място, където човек е оставен сам със себе си. И в религиозния храм (където уж би трябвало да си сам с Бога), и в спалнята, и в ресторанта, и вкъщи - никъде не си сам. Но навсякъде тоалетните са направени така, че да можеш да се усамотиш. Защо тази така ценна усамотеност ни е предоставена единствено в тоалетната?

Неее, това не е заговор! Не е конспирация.

Видях, че това е "смехът на Бога". Неговият твърд намек, който иска да ни покаже "защо е всичко това". Човек стига до прозрения, когато е сам със себе си. Когато нищо и никой не може да заглуши собствения му "глас". Глас е в кавички, защото е ясно, че под него разбирам нещо повече от акустични и прочие вибрации. Клозетът е "портал" към "канала".

Край на ченълинга!

:))))

...

01.11.2012г. Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар