неделя, 18 ноември 2012 г.

Идиотска импресия :)


Хората бяха добри по рождение. Бяха интелигентни и талантливи. Раждаха се интуитивни, разбиращи, виждащи, чуващи, схващащи, усещащи и - много съществено - енергични. Хората бяха знаещи по рождение. Раждаха се мъдри. Хората вярваха в Бог по рождение и бяха (едно) с Бога по рождение. Всичко това хората го имаха по рождение.

Едно нещо им липсваше - не се раждаха можещи. Мога и Мощ са с един корен...

Липсата на Мощ се оказа по-съществена от наличието на Енергия. И Енергията бе окована от Мощта. Заключена зад 194 катинара.

С израстването хората се стремяха все повече и повече към сдобиване на мощ. Често в този стремеж губеха повечето от даровете по рождение. А същевременно мощ не сдобиваха. И катинарите си стояха непокътнати.

...

Все пак, макар и възрастни, хората вярваха в Бог. Но загубили повечето от даровете и хабейки в борби за мощ прокрадналата се през катинарите мижава енергия, често не можеха да видят Бога и затова го бяха заменили с една книга. Името й бе на един конкретен език и за да я различават от другите книги, хората решиха на всички езици книгата да се нарича с това име - да не се превежда. Това го решиха, когато направиха замяната. Замяна на Бог с книга. По това унифицирано име личеше, че книгата наистина бе по-важна от Бога, защото за Бог езиците имаха свои си думи. (Бог може би позволяваше повече свобода?). Във всички езици тази книга носеше това унифицирано име, което всъщност бе в множествено число, но това хората не ги касаеше.

Хората стигаха дотам, че ако някой кажеше нещо против книгата, веднага го обвиняваха, че хули Бога и че е против Него. Хората се избиваха едни-други заради книгата. Освен това част от хората беше създала друга книга - по подобие на първата. А това бе недопустимо! Та нали книгата бе Бог! Как може някой да създаде дубликат на Бога?!

...

Хората бяха добри по рождение...

...

(бел.авт. "идиот" на стгр. език е човек, който се занимава със свои неща. В съвременните езици думата е придобила и други значения. Авт. е съвременен, мейд ин Чайник с Акациев Чай от цветове, цъфнали на тринадесети...:)

...

18.11.2012г. Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар