понеделник, 31 октомври 2011 г.

Спешно: ВСИ СВЕТИИ СЕ ОТЛАГА! Небесната администрация объркала датата!

     Тази сутрин в Центъра за административно обслужване на гражданите (ЦАОГ) се е състояло спешно обаждане по телефона. По принцип такива обаждания има в необозрими количества всекидневно, но това било особено. На телефона бил... Алберт Айнщайн, който нетърпеливо обяснявал на нашата любезна, но нищо не разбираща телефонистка, че Небесните администратори били объркали тази година датата на Вси Светии и денят нямало да се пада в нощта на тридесет и първи октомври срещу първи ноември, а на втори срещу трети ноември... 

     Това се случило, защото отговорното лице, което имало задължение всяка година да изготвя план-програма за събитията на Земята, леко страдало от махмурлук в добавка на вечно пилеща на главата му жена. Снабдено с тези две екстри, лицето объркало датите и подало надлежно и безвъзвратно план-програмата на Администрацията. За (не)разбиращите от небесно право и небесна администрация е добре известно, че веднъж предадена по каналния ред план-програма, пронумерована, прошнурована и нотариално заверена, не може да бъде отменена по абсолютно никакъв начин! И Главният шеф дори не може да направи нищо!

     Светиите и прочее небесни жители били възмутени, защото им се очертавало двуденонощно чакане пред затворените Небесни двери, а е ясно, че на Небето едно денонощие се равнява на много повече от век... Възмущението им така ескалирало, че се вдигнали на бунт срещу Администрацията и Управата, и започнали да заплашват с насилствено разбиване на гореупоменатите Небесни двери.

     Айнщайн изпреварил Небесната администрация и звъннал като частно лице на „нашите”, правейки опит да осъществи контакт между Небето и Земята и да предотврати възникване на безредици, но за жалост телефонистката помислила, че й звъни някакъв болен (по градскому – луд) гражданин, каквито често се обаждали в  ЦАОГ.

     Впоследствие все пак, двете администрации, земната и небесната, успели да влязат в контакт. След това знаменателно събитие, контакт осъществили и управленията на Небето и Земята. Защо били тези контакти ли? С цел запазване на Сигурността.

     Ето за какво иде реч:

     Ако Светиите разбият насилствено Небесните двери, това ще е прецедент! За първи път ще стане възможно незаконно (извън рамките на нормата/празника) съжителство между Светии и Земни човеци. Небесното царство ще дойде на Земята! (и Земята, респективно, ще отиде в Небесното царство). Какво ще произлезе от това не се знае, но по необясними причини и двете Управи не желаят Светии и Човеци да контактуват. Може да се касае за пазарни интереси, може за друго. А и Светците ще видят, че те могат да контролират Небесните двери както си искат и нямат нужда от Управа и Администрация...

     Оказва се обаче, че небесната управа не може да се справи с Революционерите-Светии. Нашите управници са предложили на Небесните безплатно ядрени, неутронни, водородни и обикновени бомби. Небесните са ги отказали – за тях тези оръжия,всички, взети заедно, били като бебешки воден пистолет и нямало да уплашат Светците.  

    Положението е напечено!

    Нека всички бъдат в готовност!

    Ето какво може да стане, заради едно безобидно объркване на дата...



2 коментара:

  1. не че имам против и днес да празнувам:))

    Революционери - доближава се до предположението ми, че денят на вси светии и този на будителите са един празник на съседни дати - празник на различните, на инакомислещите - ден на запаления фенер в ръката на Диогеновци - те търсят човека:)

    ОтговорИзтриване
  2. Тогава честит празник, Дора-Марта! :)))
    Наистина - има идея в близостта по дати на тези празници. Много хубав образ с Диоген и фенера! Няма да се учудя, ако след време около тези дати се чества именно той!Дано!

    ОтговорИзтриване