понеделник, 24 февруари 2014 г.

Притча за Адам&Ева и Кундалини Шакти


Божествената Змия - КУНДАЛИНИ ШАКТИ - се смили над тези Двамата, които трябваше да останат завинаги в Небитието. Разбира се, това нямаше да е завинаги - Шакти просто избърза...

Тя се върна от Всемира и посочи на Жената забранения плод, който растеше на забраненото дърво.

А Дървото за познаване на Добро и Зло бе всъщност Божественият Мозък. Адам и Ева бяха безмозъчни, и копнееха за мозък... Малкият Мозък бе Дървото на Вечния Живот. По-късно Хората имаха в себе си и това дърво, но не знаеха. Това бе привидна част от Илюзията.

...

Двамата започнаха да се катерят по Дървото-Мозък.

Достигнаха до забранения плод. А той не бе Ябълка, както бе прието да се смята в някои времена - това беше една миниатюрна, синьо-брилянтна шишарка.

В по-късни времена я наричаха "ЕПИФИЗА".

...

Покатериха се те на Дървото. И откъснаха Шишарката.

Бяха Двама - така в Света слезе Дуалността. Слезе, качвайки се...

Времето скри истината. Остана само илюзията - затова хората си мислеха, че тези Двамата са били наказани от Бога. Шишарката, или Третото Око, или Епифизата, може да ти покаже практически всичко. Самата двойка "Добро-Зло" по някакъв начин описва Цялото, обхваща го. Тази Двойка е просто един от Символите. Познаваш ли Доброто и Злото - ти познаваш Всичко.Но ако използваш ШИШАРКАТА неправилно, дори със съвсем леко отклонение - може да те излъже жестоко - така щото еони да не можеш дА се измъкнеш от Илюзията, в която те е вкарала...

Единственото наказание, наложено над дам и Ева беше, че, злоупотребявайки с шишарката, те се оплетоха в една грешна представа за нещата: забравиха, че те, двамата, са едно. И разбраха - погрешно - че са ДВЕ.

Затова казват, че който успее да преодолее дуалността на този свят, той бездруго ще види Бога.

...

Епифизата, или брилянтната шишарка, никога не лъже. Илюзията за отделност дойде от друго място - от Незнанието или Невежеството на Адам и Ева. Ако него го нямаше, те не биха допуснали да възприемат лъжливо света, гледайки през Окото.

Дървото не би било забранено за тях, ако тогава те бяха били готови да се качат на него.

КУНДАЛИНИ ШАКТИ сгреши, може би. Затова в по-късните предания разправяха, че Бог бил проклел и наказал Змията. Но това също не бе наказание. Той-Тя-То просто затвори Змията в Човека и я направи зависима от Него. Ако той, Човекът, успееше да въздигне Духа си, Кундалини Шакти също щеше да излезе от затвора си и да се издигне отново към Абсолюта.

...

моливи:

...

акрил-темпера:

...

24.02.2014г. Соня Петрова - АЕИА

4 коментара:

  1. Тази шишарка може и да е наказание. Нали казват, че мозъкът или казано просто да знаеш повече от другите, понякога е и проклятие...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Казват, но казвайки - лъжат! :))) Според моите сегашни виждания - няма по-голямо проклятие от невежеството.

      Изтриване
  2. Много ви благодаря за тази цветна ферия,която ни показахте тук.Една такава рисунка би стояла чудесна на стената ми в кухнята.Понеже като цветове ще пасне идеално.Радвам се че пишете и дано често да го правите.Сао с моливи какви красоти се пораждат.Виждам една двойка и едно дърво. Тук се сещам за Адам и Ева и ябълката която са откъснали и това беше само докато видя на бързо снимките и след това вече като прочетох по подробно статията видях, че е свързано и спокойно мога да кажа, че сте се справили идеално с рисунките си по темата.Продължавайте да пишете и да творите.

    ОтговорИзтриване