сряда, 5 февруари 2014 г.

Доказателство за ръководната роля на Ума в Материалните неща


Условно разделям "материално" от "духовно" или "ментално" - в наше време дори официално приетата науката започва да твърди, че между тези неща няма разлика и че те са "ЕДНО". Макар все още да се спори как духовното контактува с материалното, като това би трябвало да са напълно различни неща и между тях не би било резонно да има някаква връзка, все пак вече има много хора, за които този спор е напълно безсмислен. И едно уточнение - под "Ум" не разбирам единствено това, което днес се смята, че е в главата - умът може да е Сърцето, и всичко друго - комбинирано.

Ето го и доказателството. Всеки, който е наблюдавал прохождането на малко детенце знае, че когато то е все още нестабилно, ако се случи така, че държи в ръцете си играчка, или нещо подобно - то ходи с нея така, все едно че държи възрастен за ръката. Носейки играчка в ръка, малкото дете се чувства стабилно и изобщо не пада!?

Защо? Всеки може да си отговори. "Умът" на детенцето мисли, че то се е хванало за някого - и действа така, все едно наистина се е хванало за здрава опора. А играчката е малка, и практически виси във въздуха.

Умът на детето държи стабилно неговото телце в материята.

...

05.02.2014г. Соня Петрова - Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар