неделя, 16 юни 2013 г.

Негово Величество Разумът


Разумът не обича и не мрази; не иска нито да придобива, нито да не придобива; не мисли нито за себе си, нито за другите.

Разумът просто ЗНАЕ. Или Е. Той е Цялото и Нищото. Обхващащ дуалността, той не е дуален, не е троичен, не е десетичен, той събира в себе си всички числа.

Разумът трябва да бъде Водач, Лидер. Когато не е - нещата не вървят добре. Една система, неръководена от Разум, е обречена на унищожение - рано или късно.

Хората могат да бъдат ръководени, само ако имат лидер - човек, възприет от повечето, като най-достоен да ръководи.

За жалост, повечето от избраните човешки лидери не са тъждествени с Разума. Затова членовете на системите, които те ръководят, страдат, а самите системи се сриват и унищожават.

Ако приемем, че мозъкът в един човешки организъм е разум, то когато организмът престане да го слуша и да бъде воден от него, той е обречен на смърт.

Веднъж органите на един организъм влезли в конфликт - Сърцето и Черният дроб казали, че те са най-велики и властта, т.е. ръководството, трябва да бъде у тях. Органите се разделили на два лагера - Сърцефили и Чернодробофили. Мозъкът се опитал да им каже, че без неговото прецизно ръководство те са за никъде, но не го послушали - вкарали го в най-тъмния затвор и го забравили там.

Започнала война. Победило Сърцето. Възцарила се повсеместна любов - даже не отмъстили на противниковия лагер, а ги приели с прегръдки, хляб и сол.

Обаче Великият Период на Всеобща Любов траял твърде кратко - при едно силно вълнение, предизвикано от една съвсем обикновена дружеска прегръдка, Сърцето така се разтуптяло, че не могло да спре. Нямало го Мозъкът, който единствен можел да укроти това бясно туптене. Кръвта забушувала, всички органи се препълнили с Нея и не можели да й насмогнат - в един момент експлодирали.

...

Мисля си за събитията в Турция... Ако Светът ни се ръководеше от Разума, и ако СЕГА бе Време на Чудеса, може би Мустафа Кемал Ататюрк щеше да се върне от Отвъдното, предвождащ многомилионна ангелска армия, с която да защити невъоръжените и нападани от властта хора... Безумно и безразумно звучи, но дали разумът понякога не изглежда като безумие, както Безумието често се маскира като Разум?...

16.06.2013г. Аеиа

2 коментара:

  1. Хм, избра сърцето, нали ? На мен черния дроб ми е по-симпатичен, ама не...сърцето, та сърцето :))
    По онзи последен абзац има много да се мисли.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))
      и двете са вкусни, но сърцето си е сърце, така си е - и на вкус ;)

      Изтриване