сряда, 10 април 2013 г.

Гуру: Манджа от Чакри... и бай Иван


Някъде там, където човешки крак и човешко трето око не са стъпвали... Да, да, третото око може и да ходи... Живее странна вещица, която държи особен енергиен ресторант, в който главният специалитет се нарича "Манджа от чакри"...

Бай Иван слушаше внимателно приказката, която разказваше поканеният от него велик чуждоземен йогин, и само отвреме навреме хъмкаше и ахкаше. С междуметието "хм" искаше да покаже, че му работи лявата мозъчна половина, а с "аха!" демонстрираше усилена дейност на дясното полукълбо. Отвреме-навреме обединяваше двете междуметия в "хмаха!" или в "ахахм!" - с което пък демонстрираше на аудиторията работещи в синхрон ляво и дясно полукълба.

... Питате като как така Вещицата готви с чакри ли? Лесно! Дейността на всички човешки чакри, а и самите чакри се намират в областта на съществуване, в която живее Вещицата. Както у нас има домати - които всъщност са чакри от едно още по-оттатъшно измерение - така там бъка от чакри. Някои домати у нас стават хубави, други - не. Това зависи от стопаните им. Така и с нашите чакри. Защото Вещицата, освен че приготвя този космически специалитет "Манджа от Чакри", има и страхотна градина. Блажен е човекът, чиито чакри са отглеждани от Вещицата и други такива като нея.

...И ето, виждате - двама души са много близки, половинките на едно цяло! Постоянно действат в синхрон и контактуват помежду си телепатично. Всички си мислят - това е любов! Ама не е САМО любов! Това е Манджа с чакри! Ми да! Вещицата просто е смесила чакрите на тези двама души в една манджа!"

Преди бай Иван да пусне поредното "АхаХм!" из залата се разнесе смях. Учениците, макар и много уважаващи гостуващия велик чуждоземен йогин, просто не можаха да се сдържат. Тази "манджа от чакри" им дойде в повече. Не самият образ на манджата, а обяснението на действието на Любовта - тази велика Сила - това им се видя смешно. Бай Иван, то се знае, не успя да изшътка навреме и смехът се увеличи.

Слава Богу, чуждоземният йогин, както повечето такива, бе човек с огромно чувство за хумор - даже май беше станал самият той "чувство за хумор" - и не обърна внимание на реакцията на аудиторията. А продължи да разправя за Вещицата и нейната Велика Манджа с Чакри.

- Така е, скъпи мои! Когато гледате домати тук, на вашето ниво, вие отглеждате нечии чужди чакри... Колкото по-хубави стават, толкова повече някой някъде израства в своята енергийна същност...

- Ми какво да кажем за тия, чиито чакри-домати се отглеждат промишлено - в оранжерии и подобни съоръжения? - намеси се с подхилване един от учениците в залата.

- Няма какво да казваме! На повечето от нас доматите ни се отглеждат и растат в такива оранжерии!

Неудържим смях в залата. Чуждоземният гуру има много силно сексуално излъчване и повечето ученици при думата "домати" си представят тестиси! Бай Иван разярен шътка. Учениците, развили алтернативно зрение, направо виждат как от БайИвановата фонтанела е излязла неговата Кундалини - огромна кобра с разперена качулка, която съска бясно и плюе отрова до възбог! Това отприщва още по-силен смях. Така де, учениците си познават учителя и знаят, че той само разиграва гняв, а Кундалини просто го следва.

- И целта е - продължава гостуващият гуру, - нашите оранжерийни домати да се преместят от оранжерията в селската градина на Вещицата. А висшата благодат е когато Вещицата благоволи да сготви манджа с нашите чакри!

Смехът утихва с леки остатъчни взривове. БайИвановата Кундалини се прибира обратно в главата на учителя, хвърляйки преди това последен разярен поглед към аудиторията.

...

Някъде там Вещицата подготвя поредния специалитет.

...

10.04.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. Аха Хм :)) Чак и на мен ми се иска тази Вещица да поотгледа нещо мое и да го сготви после. Един вид гаранция за успех :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Готвенето е велико тайнство, Кайти :))) И на мен ми се иска, но засега това, което зависи от мен, е аз да готвя хубави неща с желание и любов - така може би гарантирам успеха на "някого някъде". :)))

      Изтриване
  2. Хе, от тази гледна точка и аз когато готвя с желание успявам да направя добро на някого някъде. Лошото е, че има моменти в които не винаги се получава това с желанието, значе скофтвам пак някого някъде , а това не е добре. Ще трябва да намеря алтернатива :))) Например някой да го сготви вместо мен хихихих.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) Да, това е хитро - да намерим заместници! :)))) Пък ако случайно се окаже, че като готвим не правим нито лошо, нито добро на някой от други измерения, то със сигурност обаче правим добро на тези, за които готвим - в нашето си измерение :)))))) Пак е нещо! :))) Даже и да е без желание, май :)

      Изтриване