вторник, 22 януари 2013 г.

Конспиративна антиконспирация


666! Кемтрейлси! HAARP! Извънземните са тук! Мъже в черно! Илюминати! Стерилизация чрез повсеместно облъчване! Елитът иска да избие всички, или най-малкото - всички да са болни! Страх, ужас, вцепеняване, заспиване! Ах!

Сложни, завъртяни, необятни и неочавани са лабиринтите на повсеместната конспирация. Който тръгне да ги проучва, рискува да се забие в тях за цял живот, че и оттатък него. И, влизайки в лабиринта, да забрави за Бог, за Любовта, за цялото Творение, пък било то и концентрирано единствено и само на Земята, тази прекрасна планета. Често си мисля, че притчата, в която Христос изгонва бесовете от обсебения и ги вкарва в свинете, които впоследствие се издавят (Марко 5:1-16), символизира нашите собствени, убийствени мисли. Засега на малко хора е дадено да контролират мислите си. Мисълта се влияе от куп неща, невъзможно ми е да ги изброя, ще дам само един пример - човек си мисли, че е центриран в дадено нещо и мисли само за него - но в един момент го засърбява носът. Мисълта директно се отклонява от това, към което е била насочена и пряко или косвено се оцветява от "сърбежа". И това е твърде видим пример. Съществуват хиляди наши телесни реакции, които не усещаме, но те влияят на мисълта. По същия начин ни влияят идеите. Кому са нужни сложни психотронни оръжия, когато една, наглед проста, подхвърлена идейка, е в състояние да промени целия ти мироглед? Да даде ново русло на "мисловния ти поток"? Колко му е? Подхвърлят ти, че животът ти е застрашен, че някакъв "елит" иска да те подчини и убие - ами да! В това е разковничето за всичките ми нещастия - казва си невротикът, който и без това има слонност да не вижда нищо наоколо и да се центрира единствено в себе си и в своите висши, както той ги мисли, изживявания. А това са просто едни мисли, мисли, които се насочват много лесно и от най-простата телесна реакция, а още по-лесно - от нещо абстрактно, което звучи заплашително за "моя единствен и неповторим аз".

Кемтрейлс. Някой си невротичен батю се загледал веднъж в следа от самолет. Забравил всичко, което е учил, забравил дори облаците, той решава, че тази следа е опасна. Че иска да убие точно него! Е, и другите като него. Ама дали тази отрова действа на дърветата? На пчелите? На бактериите? На птиците? Ами ако на хората действа унищожително, а на дърветата причинява липса на хлорофил? Те мутират и стават хищници? Аауу! Не, невротикът не осъзнава дърветата. Те са даденост! Този, който е измислил тази отрова, която пускат самолетите над целокупния народ, я е изчислил така, че да действа единствено и само на хората! Да, човекът е извън Творението! Сам! А всъщност не е никак лесно да създадеш и разпространиш такава отрова, която да действа зле само на човека. Покрай лошите изменения в него би трябвало да се наблюдават такива и в куп други същества. И "системата" да отиде на кино. Да, екологията е нарушена, и продължава да се руши, но, въпреки това, има много видове специалисти, които работят в тези сфери и се съобразяват с доста от "природните закони" - невротикът дори не може да си представи, че съществуват агрономи, метеоролози, биолози, физици, лекари и още много, много хора, които са наясно с неща, за които фенът на конспирациите дори не подозира. Всъщност, той може да заподозре, но мисълта му е така насочена към "глобалната конспирация", че, мислейки се за глобално мислещ, той всъщност е центриран в едно-единствено нещо. Постижение! Не е лесно да постигнеш такъв контрол на ума и концентрация! Питайте йогините.

666. Числото на Звяра! Ами сега! Възможно ли е Йоан в неговото Откровение да е предсказал с това число не АнтиХриста, а само Алистър Кроули? Защото всъщност Кроули нарича себе си "Звяра" и твърди, че неговото число е 666? Абсолютно невъзможно! Но това предположение е всъщност еднакво по смисъл и сила с предположението за АнтиХриста. Фенът на конспирациите никога няма да види тази еднаквост. Ако случайно чуе тази ерес - че Йоан просто е предричал Кроули - ще обяви твърдението за ерес, пълен абсурд и всичко най-долно. Баркодовете на продуктите били белязани с 666! Не думай! Ето един примерен. Както се вижда, в началото, средата и края му има пуснати двойки по-дълги черти. Тези три двойки, видите ли, били всъщност 666! Да, 222 = 666!

Всъщност, според някои традиции, 6 е числото на Христос. Възможно ли е три шестици да означават три Христови Пришествия? Или - Три Христови Аватари? Или Христовата Троица? Не, невъзможно! Йоан е казал, че това е числото на Звяра! Да, 3 х 6 = 18. 1 + 8 = 9. Девет е обърнато шест, т.е. АнтиХристос! Ако приемем, че Христос е 6. Ако изчислим 6 на трета степен - 6 х 6 х 6 = 216! Ужас, пак 9! 2 + 1 + 6 = 9 !!! Ех, араби, араби! Защо сте измислили тия числа, в този им вид? Дали етруските са ги ползвали и дали при тях 9 е обърнато 6? И дали ние бихме се лишили от тези две ценни числа в нашата бройна система, за да не стават гафове и бели? А за баркода - за да видиш че три двойки всъщност са три шестици, трябва или да си с неосъзнат астигматизъм, или да се нахождаш в някакво друго състояние, например - средна злоупотреба със спиртни напитки.

Стерилизация на простолюдието, посредством лъчения. Ах! Ами тези лъчения не действат ли на цялата екосистема? Амо ако растенията мутират така, че да спрат да правят кислород? Какво ще прави този "елит", останал сам на безкислородна планета? Да, ясно е какво - ще си вгради хлорофилна система, посредством генно инженерство! И ще стане ГМО-Елит! И доста тъп "елит", много по-тъп от "мъдреца", измислил това за облъчването.

Власт, влияние, пари. Много е възможно хората, които владеят тези неща, изобщо да не са тъпи. Това го казвам на майтап, разбира се. Всъщност, властта е едно от най-трудните неща. Само един невротик може да си мисли, че тя е опиум и подобни работи. Властта е преди всичко отговорност. Едни кокошки да си гледаш, т.е. да ги владееш - не се ли грижиш за тях с ум и ясно осъзнаване на околната обстановка, а и на Бог - кокошки няма да имаш. Но невротизирания фен на конспирациите това не го признава, не го и вижда! Той вижда само, че стопанинът чат-пат коли някоя кокошка. Нищо чудно дори и това да не види - по-скоро ще обяви, че кокошката е загинала от самолетните следи в небето. Да, схемата, че някой е умрял, защото е жив, е твърде абстрактна и неуловима за "глобално" мислещите конспиративисти.

Всъщност, повечето от конспирационните теории са доста богохулни. Да не кажа - всичките. Творението се пренебрегва изцяло, не се обръща внимание на нищо, включително и на постиженията на нашата цивилизация, включително и на това, че човешкият вид вече наброява над 7 милиарда екземляри на нашата планета. "Елитът" избива всички, но покрай този "геноцид" сме станали такава бройка, някакси...

...

22.01.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. Сонче, имам усещането, че този път си решила да го кажеш по-ясно онова за параноята от предния път :))
    Напомняш ми за "Махалото на Фуко" - помниш ли идеята - винаги можеш да свържеш някой факт и цифра с нещо, което да не е вярно.Обаче ако си обсебен - правиш всевъзможни връзки с всичко. Направо конспирация в чист вид.
    Между другото чрез конспирацията човек става и по-лесен за манипулация не мислиш ли ?
    :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти, усещането ти е много точно! Да, покрай разговора ни реших да изкажа "некои съображения" :)
      И си толкова права за "Махалото на Фуко" - мисля, че ако повече хора бяха чели енциклопедиста Еко, нямаше да бъдат толкова разпространени тъпните за повсеместни конспирации. Ама не! Много по-лесно е да чуеш какво е казала Пена от Горно Нанадолнище и да й повярваш, отколкото да се блещиш над Умберто Еко или да осмислиш, че всичко е доста по-сложно, отколкото изглежда. :)
      Действително ставаме лесни за манипулиране, когато сме приели за вярна някоя от "конспиративните идеи" - най-малкото, защото вниманието ни е центрирано основно в нея, всичко си обясняваме с нея и не виждаме "всичко останало", дори и себе си. :)

      Изтриване
  2. Хахахаха... едно голямо 666+++, Соня :):):):):) Подозирам, че разните му там илюминати или други тайни общества, творящи чутовни конспирации, отдавна вече са изобретили машината на времето, а седем милиарда идиоти още не са разбрали, че голямото земетресение и цунами в Лисабон от преди няколко века, различните епидемии в среновековието, измирането на динозаврите, че и ледниковата епоха, са просто резултат от изпитания на всевъзможни кем-харп-трейлс, които днешните "господари" са провели в миналото :):):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Фил! :) Ама как си го описал, ще падна от смях - много реалистично! :))))) Няма да се учудя, ако наскоро видим тази твоя времева интерпретация из конспиративистките сайтове и сборища - представена като абсолютно достоверна и опасна и позоваваща се на някой "отговорен другар", работил из засекретените зони из галактиката! :))))

      Изтриване