вторник, 29 януари 2013 г.

Самодиви разкатаха Меркурий


Днес, както винаги, сме ви приготвили извънредна новина. То всъщност, ако новините са редови - пиши ги бегали! Разбягват се като пилци пред прилеп, или май беше ястреб - все едно!

Към новината, все пак, да не се отклоняваме в излишна орнитология, или беше онтология?

Местният КАТ спрял кола с добре изглеждащи дами тази нощ. Сторили им се леко подозрителни в тъмното. Те даже не видели, че в колата се возят дами, докато не ги спрели. Ама всъщност не успели и да ги спрат, защото при вида на размахваната палка, а явно и чрез отблясъците от сигналното облекло на катаджиите, дамите някак успели да вдигнат колата във въздуха. Не, не, не я взривили - подчертава нашият репортер. Може би, за да предпази читателите от дезинформация, предизвикана от израза "вдигнали във въздуха".

Катаджиите не се предали - последвали нарушителките, посредством проследяване с телескопа Хъбъл. Пак ще се отклоним, като поясним, че комуникациите на нашия КАТ са доста модернизирани в последно време и всеки катаджия може да се свърже с този телескоп, само чрез натискане на половин копче, което не е и копче, на микрокомпютъра си, който, освен това, е и преносим, но лек.

Колата, която нямала номер и марка - това се виждало и през телескопа дори, поела твърд курс към Меркурий. Единият от пътните полицаи, любител на митологията, предположил, че дамите са поклоннички на бог Хермес - и това само защото Меркурий бил латинската версия на Хермес. Обаче, заради телескопа, който всъщност гледа не само в пространството, а и във времето, пък се намесва и неясната, засега, черна енергия, а и суперструните - те явно се върнали назад (?) във времето и видели, че преди да го кръстят Хермес, този бог се казвал ТегаваХитРосДенТуМиСтинг - но това не засяга нашите читатели, тъй като, най-вероятно, те няма да четат вестника през Хъбъл.

Новината е тази - макар и плътно следени, дамите с неизвестната кола, успели да избягат от обхвата на телескопа, а и на всички сателити, и, когато катаджиите насочили телескопния си взор към Меркурий, се оказало, че той бил изчезнал! Макар колата да нямала голям багажник, в момента се работи по версията, че неизвестните дами са го откраднали по някакъв начин. От БАНЯ съобщават, че няма никакви нарушения в гравитационното поле на Слънчевата система. Същото се потвърждава и от НАСА, ВАСА, КАСА и пр.

Група независими уфолози работи по версията, че дамите в неизвестната кола не били дами, а самодиви.

Ние, от редакцията, нямаме мнение, разбира се.

...

29.01.2013г. Аеиа

7 коментара:

  1. Бе Сонче какви съмнителни вестници четеш :))
    И все пак интересно,че са чували за онтология нищо, че я бъркат с орнитология :))
    Ама аз нямам мнение, разбира се :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти, те даже мислят, че всъщност думата е "нито ор, нито логия" :))))), но първото "нито" е изпуснато за благозвучие и за избягване на повторението. :)))

      Изтриване
  2. Сонче, дай насам този вестник, да си го чета редовно. Извънредно интересни "новини", не кат другите. И аз съм без мнение за случилото се, то как иначе:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Ирче, само внимавай да не вземеш да ги четеш през Хъбъл, че кой знае как ще изглеждат! :)))

      Изтриване
  3. Хехехе... Соня, това, от което четеш новините... ъъъъ... колко градусово е (по Целзий, че с оня, Фаренхайт, не си говорим нещо)? ;P :):) Веднага се кандидатирам да го пробвам този телескоп - Хъгългъл и ще го гледам, докато не видя дъното на Меркурий :):):) Хм... само след това черната дупка е кофти, ама ако и телескопа е половин, като копчето, дето не е нито копче, следователно - никакъв Хъгългъл, може и да няма никакво разместване в звездната и другите системи на харддиска на личния постоянно преносим (лек) компютър :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахахах, Фил, градусите са неидентифицируеми и с електронен микроскоп, а и с телескоп! Някой път ще го пробваме заедно тоя Хъ-гъл-гъл, и ще видиш, че оттатък черната дупка се мъдри бяла, която прави големи изпълнения и лекият компютър наистина става лек, даже антигравитационен! :)))))))))))

      Изтриване