четвъртък, 21 юни 2012 г.

Развети гащи на балкона на Посолството - вместо Знаме! :)))




По принцип в т.нар. "цивилизовани страни" е абсолютно забранено на гледащите към главни улици фасади да има наличие на простряно пране, независимо дали то включва чаршафи, гащи, рокли, панталони, чорапи и пр. платнени артикули от бита. У нас, знае се, не е така. Не че съм против това - даже често си мисля, че в това ни е чара. Друго си е да видиш какво бельо предпочита съответният обитател! :)

Знае се, също така, че много често, когато попаднеш в различна от твоята среда, ако не си запазиш "идентитета", ти се сливаш с нея и ставаш като другите наоколо. Ето защо например в по-стари времена англичани, нахождащи се в джунглата сред някое автохтонно племе, са се преобличали специално и официално за вечеря - за да запазят "английското" в себе си и да не ги "погълне племето".

У нас, обаче, по някакви неведоми пътища, чужденците загубват напълно желанието си да си запазят идентичността. Дори и в посолства, където се предполага, че правилата на протокола и етикета действат много по-силно, откъдето и да е другаде.

Затова винаги ми е много забавно, когато мина в "Младост" покрай едно от тези посолства. На него, на видно място на балкона, винаги се развяват едни големшки дамски гащи, полукюлоти. Покрай тях не мога да видя нищо друго от сградата. Не знам чии са - може да са на "посланикшата", може на някой друг от персонала - това няма значение... Гащи, вместо Знаме...:)

Хей, Балкан, ти, роден наш! .... :)))

...

21.06.2012г. Аеиа



8 коментара:

  1. Хе как им действаме само на чужденците, а ?
    :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То не че произхождат от по-културна от нашата страна тия с гащите, ама все пак - посолство е това :)))))

      Изтриване
    2. Въздържам се от коментар с оглед да не наруша дипломатическите отношения и да не предизвикам "Развеянигащискендъл" :))))

      Изтриване
    3. Ха хахахах, много яко, Анима! :)))))) Аз затова не споменавам кое посолство е!!! :)))))))

      Изтриване
  2. Привет от мен! Това ме разсмя и честно да ти кажа направо не ми се вярва да е истина. Голяма излагация си е и някой път можеш да снимаш ако искаш и да постнеш снимката да се посмеем и замислим в какъв свят живеем и как им действаме наистина на братята чужденци! Поздрави!:))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха хах! :)))) За жалост - не съм се сещала да ги снимам засега, защото основно минавам с кола :))) Самата истина е, ако успея, ще ги снимам тия гащи, добра идея, Меган! :))))

      Изтриване