понеделник, 13 август 2012 г.

Спекулацийки за Змията, Секса, Мозъка, Епифизата и Т.Н.



Котките и змиите не се понасят взаимно, макар да си приличат по едно нещо - структурата и вида на гръбначния стълб. Дали котките не са вид еволюирали змии? Това е недоказуемо засега, но интересното е, че и двата вида ядат основно гризачи. И двата са свещени животни в някои култури. И двата са обявени за "носители на Злото" - в други.

Змиите се движат с гръбнака си. Котките с крайници. В библейското предание се твърди, че Бог наказал Змията цял живот да ходи по корема си и да яде пръст. "Пръст от пръстта"...Дали това е наистина наказание?... Пък и делфини, и китове, и риби също се движат с гръбнак - т.е. използват гръбнака за пряко извършване на движението, вместо крайниците, които липсват при тях.

Продълговатият мозък, наречен "рептилоиден", е най-старата част от човешкия мозък. Той е "свръзката" между гръбначния и главния. Има си "пирамиди", "маслини" и пр. Отговаря за много от автоматичните и несъзнателни дейности. Но преди продълговатия, ще спомена нещо за гръбначния. При напречен разрез той наподобява пеперуда. Съвсем ирационално и спекулативно - дали този, който се движи с гръбнака си, всъщност не лети? Понякога възприемам продълговатия мозък като "Пропаст", Даат в Кабала, ако не се лъжа, която е разделила в един момент гръбначния от главния мозък, с цел... Целта ще се избистри по-нататък. Всъщност, разделението е частично. Допуска определени неща до "главния" и до кората, но други - не. И оттам - учението за Кундалини. Змията, която стои навита в основата на гръбначния стълб и чака да бъде допусната да се изкачи и развие нагоре...

Делфините са по-умни от хората, макар това да не се признава масово и индивидуално. При тях гръбнакът участва пряко в движението. Хората и други същества се движат с крайници. Движението им се задейства от преки заплахи за живота и ги кара да бягат или нападат - това е работа на продълговатия мозък. А всички други движения, които не са свързани с прякото запазване на живота, се определят от главния мозък - той дава нареждане какво да се прави. И краката задвижват гръбнака, заедно с цялото тяло. Гръбначният мозък провежда движението, без да е инициатор.

Епифизата - пинеалната жлеза, или "третото око" - се развива и функционира видимо до седемгодишна възраст при човека. После постепенно "закърнява", покривайки се с калциеви отлагания. Пръст при пръстта... Казват, че тя вероятно задържа половото развитие на индивида. При ранно прекратяване на функциите й настъпва преждевременен пубертет. Казват, че след менопаузата калциевите отлагания започват да изчезват... Понякога се чудя, дали Змията-Кундалини няма да изяде пръстта (калция), ако успее да стигне по някакъв начин до епифизата? И защо само децата да могат "да виждат" с третото око? Дали само заради запазването на вида? Или защото, ако постоянно гледаш и с третото си око, няма и да се сетиш за секс? Дали поради това пък източните учения често пледират за полово въздържание и превръщане на сексуалната енергия в друга? Дали по същата причина християнството не е заклеймило безцелния секс? Безцелен - т.е. когато се прави за кеф и задоволяване на "някои нужди", а не с цел производство на потомство?

И така, Ева среща Змията... Еееххх, ако това бе Лилит, а не Ева, нямаше да има проблеми, ама Лилит вече била забегнала - възмутена - в Свободните земи... И Ева си ръгнала змията на едно място, обаче тя, змията, вместо да тръгне по правия път, взела, че се отклонила в чакрата на емоциите, в слънчевия сплит - и запецнала там. Ееех, Евчееей! Така става, когато се развъртят нещата, които си решила да си вкарваш. Уж за кеф, по-голям и най-голям, ама те вземат, та станат девиантни.

Та Змията била минала през коренната чакра, през половата и стигнала до емоционалната. И не стигат емоциите, които станали неудържими и неконтролируеми, ами те определили, назначили и обусловили "различаването" на добро и зло. Което не е лошо, обаче съвсем не е достатъчно. Само едно различаване, придружено с бясна емоционалност, нищо хубаво не носи.

Бог явно видял това и решил да изгони Ева барабар с Адам от Рая - били станали твърде емоционални и хич и не му повярвали, че има и нещо отвъд това. Тяхното светоусещане било така завладяно от емоциите, че не можели да повярват дори на Бог, че има още "нещица за усвояване".

Змията не била виновна. И това, че е наказана по гореописания начин, съвсем не е вярно. Бог й определил да стои навита на спирала в основата на всяко същество, и да бъде пусната от там единствено и само, ако съществото успее само да установи "връзката" и да "прогледне". И оттогава Кундалини постоянно прави опити да излезе от този свой затвор и надига глава, ама рядко стига по-горе от половата чакра.

В последно време има данни, че са се навъдили доста Кундалинита из земните селения - може пък проглеждането да е станало по-масово, кой знае? ;)



...

13.08.2012г. Аеиа




4 коментара:

  1. Привет, Соня! Статията ти е много интересна. Предлагам ти по-долу едно видео, където пространно се говори за епифизата, но тъй като съм го гледала доста отдавна, не помня дали точно тук се споменаваше и за нейното калцифициране, за което ние "съвестно" допринасяме чрез определени храни, например захарта, а е дълго и нямам време да го прегледам отново. Ако това не се споменава тук, то има други видеа с Дейвид Уилкок/напиши в Гугъл/, с бг субтитри и в някое от тях се говори за калцифицирането, но мисля, че е в това, което ти предлагам.Поздрави!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q6jVoo7SwtI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Меги, благодаря ти за филма, много е интересен и полезен! Стигнах до 40-тата минута, по-късно ще го изгледам целия. Общо взето, повечето неща, за които говори Уилкок, ги знам, но ги е представил интересно и синтезирано. За калцифицирането - твърди се, че е с цел, докато си полово активен, да се размножаваш. Третото око пречи на тия дейности. Действително това калцифициране може да се намали и премахне с правилна диета - например йогийска (не че я спазвам, но е важна!)... А както казва Олдъс Хъксли - достатъчно е да се спре подаването на глюкоза към мозъка, за да се "получат видения", т.е. да се задейства третото око. Затова са измислени постите и т.н. Благодаря ти още веднъж за податката! :) Честно казано, не бих се занимавала да гледам такива неща, без препоръка - е, получих я! :)

      Изтриване
  2. Аха!Вината значи си остава в Богъ, или Главния Архитект, както го наричат в някои среди...Сигурно видният архитектъ и дизайнеръ Франк Лойд Райт е имал сходните разсъждения, за да възкликне в началото но ХХ-ти век:"Формата и функцията са едно" :)
    Като правиш нещо, трябва да ти иде наум, че все някой ще си го ръгне някъде (смях) :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахахах, Кръстю, ще падна от епифизата с този невероятно як извод, който спретна! Ще го повторя, за да го запомня по-добре - "като правиш нещо, трябва да ти иде наум, че все някой ще си го ръгне някъде" !!! :))))))) А формата и функцията започват и с една и съща буква, наистина странно! :))))

      Изтриване