четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Каквото горе, това и долу


Ако подходим догматично и аксиоматично, приемайки, че това твърдение е вярно, то е възможно и следното нещо:

В организма на човека живеят милиарди бактерии, общото им тегло е няколко килограма. Тези бактерии, вероятно, не познават човека, в когото живеят. Възможно е и изобщо да не знаят, че живеят в човек, а да си мислят, че дебелото му черво е необятния космос...

По същия начин има вероятност и ние, хората, да живеем в нечие дебело черво.

...

Ведическата традиция си го е казала - ние живеем в Рама, и в момента сме в едно от неговите вдишвания - затова, както твърдят физиците, Вселената сега се разширява. Нещо я спира да не се разшири и разбяга напълно - и после ще започне да се свива. Това ще бъде следващото издишване на Рама. Ама не рама на кола!

Като изходим от гореупоменатите бактерии, възможно ли е Питагор да е чул не "музиката на Сферите", а "песента на Дебелото черво"? Или, друг вариант, той и хората от традицията, които са го обучили, да са успявали да чуят "песента на мозъчните сфери на Рама" през стените на дебелото черво на Рама?

...

Космос, в космоса, в космоса, в космоса... И четири Сфери - две на главния мозък и две на малкия... Мозък, в мозъка, в мозъка...

...

31.10.2013г. Аеиа

...

Земята е една от топките на Бог

...

2 коментара:

  1. Хъм!... А защо... дебело черво?... Може пък Земята да е един от тестисите на Бог... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, да, Марине, напълно е възможно! :)))) И аз имах такава публикация из блоговете "Земята е една от топките на Бог" :))) Заради бактериите правя тази аналогия - понеже те са най-.много червата. :))))

      Изтриване