вторник, 29 октомври 2013 г.

Прекрасно е да си влюбен!


Сложна работа това, влюбването. Разни експертни чичковци и лелки се пънат да крещят по нАучните сборИща, че влюбването траело 2 години и после човек си възвръщал реалното зрение. Куп велики писатели също им пригласят. Сякаш искат да ни убедят под хипноза, че "ДА, ТАКА Е!". Любовта била сляпа и дрън-дрън ярина. Пък после изведнъж: истинските неща били невидими за очите. Е, анджък, де! Нали любовта е сляпа? Какво повече искате? Хем боли, хем сърби! Щом е сляпа, тя няма да се впечатлява и замъгльосва от несъществени неща - ще може да оценява истинските, невидимите за очите!

Ама не замислях да ги пиша горните работи - дойдоха от само себе си някак, възможно е някой мой пакостлив домашен дух да се е възползвал от моментната ми отнесеност и да ми ги е издухал в ушите... Както и да е.

Днешната ми мисъл беше следната: ами ако истинното и най-реално състояние на човека е именно това, което се проявява, когато си влюбен в него? И дори това възприятие да трае само две човешки години, те не са ли предостатъчни, за да оцениш истинската същност на човека?

...

Явно не са, защото като мине тая "буря", повечето хора я търсят отново и отново, без да са си взели поука. От Човека в тяхната "глава" остават само "Мръсните чорапи". Колко жалко!

Но има надежда, де!

...

29.10.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. Съвсем точен извод - човек се проявява най-истински когато е влюбен. Вижда се колко широко (или не) е скроен. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) Аз обратното казвам, т.е. не точно обратното, а че истинската ти същност е тази, в която друг е влюбен, ама и твоето е много вярно, Гуени!!! Супер! :)))

      Изтриване
    2. Сони,
      знаеш ли как ми се иска това, което си написала в коментара да е вярно...
      Как ми се иска....
      И Винаги ще го вярвам...
      Хубава вечер,

      Ели от Вятърното :)

      Изтриване
    3. Привет, Вятърна Ели! :)
      Щом Вярваш, ще имаш! Струва ми се, че това, което съм написала е вярно - не само ми се иска да е така, а си е - ще видиш, знам го. :))) Благодаря ти за веселия коментар!

      Изтриване