петък, 18 октомври 2013 г.

Практически съвет за почти безпогрешно разпознаване на фанатика


Никой не е застрахован от фанатизиране в някаква област на реалността. Някои са фанатици на религиозна основа, други - по отношение на световната конспирация; трети - към дадена известна личност; четвърти... не е нужно да се изброява.

Има един белег, по който, според мен, веднага може да се определи кой в какво е фанатик, и дали е такъв.

Това е липсата на чувство за хумор, щом се отвори дума по съответната тема.

Фанатизираният човек може изцяло да няма чувство за хумор - да. Но може това да е само частично - да е само по "темата му".

Това е. :)

...

18.10.2013г. Аеиа

2 коментара:

  1. Ужас !! Определям себе си за фанатик поне за две неща. Това съдейки по коментарите на околните, че на моменти съм била много сериозна и съм запалвала бързо , когато се засегнат някои теми. Но пък благодарение на теб ще знаем как да скрия фанатизма си :) Извинявам се за егоцентричния коментар.
    Кажи другия път, как се разпознават вещици :)) Днес си мислих, че понякога ми приличаш на вещица, ама не от онзи кофти вид и със зъл нрав - с брадавици на носа и т.н. , а от другия готин вид - като онези трите във филма :))
    Ама може да е от новия ти облик , знам ли :-Р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти :)))))) (из блога се разнася вещерски фанатичен смях:)))))

      И аз имам неща, за които съм фанатичка - мисля, че осъзнаването на тия неща не би ни навредило в личен план. (Понякога не можем да разберем, че излишно се палим по нещо, че това ни пречи - аз поне съм имала такива моменти; колкото по-бързо се осъзнаем, толкова по-лесно ни става - в живота и изобщо. И се отърваваме от напълно излишни товари. ;)

      И още нещо - мисля, че далеч не винаги може да се прикрие фанатизма - дори да знаеш как да го разпознаваш у другите. ;) Тръгнеш ли да го прикриваш съзнателно - то значи ти си го осъзнал - а това значи, че вече си започнал да се отърваваш от него...

      Изтриване