понеделник, 14 октомври 2013 г.

Секс, смола и медитации


Всъщност, в тази публикация секс не се предвижда, ама си го пиша превантивно. В крайна сметка, нали се твърди, че всичко е любов, а пък древните учения ни опяват, че сексуалната и духовната енергии са едно и също нещо (или че са от едно и също вещество)... И като теглим чертата на тия крайни сметки, то може да се каже, че всичко е секс. А като е така - то няма нищо лошо той да се споменава навсякъде - с цел или просто ей така.

Е, май започвам да се разкандардисвам и ще драсна нещо за секса - ето докъде водят тия дълги-предълги встъпления! Та, на въпроса:

Долупоместената снимка не е обработвана - снимах я и я пускам, както е в апарата (по принцип не обработвам снимки). Това е смола от череша.

На пръв поглед тази красива, огряна от слънцето смола, наистина няма нищо общо с какъвто и да е секс, дори такъв между дървета.

Но на втори, на втооориии... Може да породи усещане за умиране.

Случайно ли, в моменти на висш кеф, се използва Думата "Умирааам!"?

Случайно ли мъдреците свързват секса със смъртта, и дори някои от тях твърдят, че това било едно и също нещо?

Дървото плаче - т.е. отделя смола - когато кората му бива наранена. За да запечата образувания отвор, то пуска смола - по същия начин, както ние кървим и кръвта ни се съсирва.

Дотук ясно - нищо романтично.

Но когато тази смола се погледне под определен, таен (!) ъгъл (от тук започва майтапът), човек може да добие особено усещане.

Да види собственото си тяло като втвърдена смола. Която се втечнява при определени условия. Условията са оргазъм и подобни "ситуации".

Втечнената смола става подвижна, втечненият човек може да излезе извън рамките на втвърденото си тяло.

...

...

Край на медитацията със смола :) (Тук моето друго "аз", а и не само то, би си помислило: таз кака яко е загоряла, щом дори една смола я кара да си мисли за секс!... Но, смея да подчертая - не смолата е причината, а медитативните практики.:) )

...

14.10.2013г. Аеиа

3 коментара:

  1. Втечнен човек :))
    Добре казано !
    А смолата не е причина, а повод :-P

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))))
      знаех си, че нещо съм оплела причината и повода! :)))Р

      Изтриване
    2. Що бе, верни са си :)) Смолата е повод, а практиките са причина. Но си остава фактът, че причините те карат да мислиш за секс хихихихихи. Тъй че, може само да ти се завижда (добронамерено) за тях :)

      Изтриване