петък, 29 март 2013 г.

Една електронна година


Слънцето беше Електрон в Атома на Крайния Безкрай.

Затова, когато Тя пристигна Тук, не можа да приеме всеобщото "броене на Времето" - което се базираше на една относителна пълна обиколка на този множествен, но изглеждащ единичен, вездесъщ и едноместен Електрон, наречен Земя, обикалящ около Електрона Слънце, който, от своя страна, обикаляше около един Друг. И така...

Нейната Прабаба знаеше, че Тя не брои Времето "както трябва". Не се и опитваше да я научи, самата тя знаеше, че в това няма смисъл, защото не на всеки е дадено да брои Времето - понякога то можеше и да се живее. Някои бяха създадени наготово с това качество - живеенето на Времето - други можеха да го научат и усвоят практически, трети имаха шанс да го разберат поне теоретично, макар и без да могат да го знаят истински. Когато можеш да живееш Времето, не е нужно да го броиш. Същият е принципът и с клетките, от които е съставен човешкият организъм - човек живее със своите клетки, живеее ги - и не му е необходимо да ги брои, за да може да живее пълнокръвно (или пълноклетъчно).

"Кръвта е електронен газ, който обикаля навсякъде и доставя Храна и Знания". Това бяха едни от първите Й Думи. Течността Кръв бе и Газ - Въздух, който носеше Огън. Кръвта беше съставена от Петте стихии - Вода, Земя, Огън, Въздух и Акаша. Водата - определяше се от нейната флуидност; Земята - от твърдия Метал, който бе носител на Информацията (затова някои народи включваха и Метала във Вселенските Тухлички, или Основните Елементи); Въздухът - по подобието на органичен Електронен Газ; Огънят - Кръвта просто го пренасяше, тази матерално-нематериална плазма служеше на Кръвта; Акаша (или Етера) - това бе всеобхващащото информационно поле, което бе в Кръвта и навсякъде.

Затова тя бе на Безброй години. Всъщност, при нея понятието и изобщо истинското "нещо, наречено "година", не съществуваше.

Времето бе Кръвта. Времето за Нея беше безкрайните обиколки на Електронния Газ из Вселената, по същя начин, както и обиколката на един-единствен електрон около ядрото на един-единствен атом.

Нима може да се изброят тези неща?

...

29.0.2013г. Аеиа

6 коментара:

  1. Да живееш Времето, без да го броиш- много безплътна, нематериална и духовна ми идва тази идея :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Така изглежда на пръв поглед, Кайти. Ама и така нареченото "истинско броене на Времето" - и то не е материално и плътно - поне що се отнася да нашия личен Аз (каквото и да е Това) - колкото и години да минават, повечето чувстваме, че той си е един и същ, не остарял, не отслабнал, оглупял, спаружен и т.н. ;)

      Изтриване
  2. И каква стана тя? Аз тичам да обикалям някого, той пък тича да обикаля някой друг, другият и той се е затичал да обикаля, мен също ме преследва някой да ме обикаля, и настана такава суматоха, че......... Аз.... Я спрете да сляза!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тъй де! Като се качваш, ще слизаш, я! :))))) Ама пак ще те обикалят, няма измъкване! ;)Р

      Изтриване
  3. Абе кой ти гледа времето! Ай че бързам... ;):):):):)

    ОтговорИзтриване