понеделник, 18 март 2013 г.

Тест за истинност


Често жените, на които им предстои скорошно раждане, обичат да се майтапят, разказвайки с разнообразни думи следната митична случка:

Отива жената в родилния дом да ражда. Раждането започва, но бъдещата майка е изплашена и изтощена - обръща се към акушерите и им заявява твърдо и с нетърпящ възражение тон:

- Аз си тръгвам! Не мога повече! Не ми харесва! Вие продължете без мен!

Не знам дали тази легендарна майка е успяла да изпълни заканата си. Възможно е и да е... Но много по-вероятно е да не е.

Случката обаче, съотнесена към другите "случки от живота", може да служи като своеобразен тест за истинност и значимост на нещата. Ако в дадена ситуация, видимо тежка, ужасна, психически натоварваща и т.н., ние можем да си тръгнем, без ни най-малко да приличаме на "тръгващата си раждаща жена" - то тази ситуация е пълна тъпотия, илюзия, промиване на мозък и т.н.

Така де! На човек не му се налага всеки ден да ражда! ;)

...

18.03.2013г. Аеиа

2 коментара:

  1. Ако се огледаме, ще се окаже, че повечето от ситуациите са такива, Соня :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фил, не знам, струва ми се, че поне половината не са такива, т.е. в тях можем да променим нещата, като просто ги махнем от себе си или откажем да участваме. :) (ако е нещо, което ни съсипва психиката или живота, де)

      Изтриване