петък, 22 март 2013 г.

Ашрам "Междугалактическа шушулка": Мезобузонски вади ряпа (или лъска бастуна)


След краха с ДНК на тортата, странните явления сякаш престанаха. Архитектът и подопечните му отново влязоха в ежедневното рутинно русло. Разбира се, Мезобузонски знаеше, че "нещо се заформя" и беше постоянно нащрек - тренираното му съзнание можеше да действа на няколко нива едновременно, без това да затормози приетата за пряка и основна дейност.

И развоят не закъсня - още на третия ден след тортата (то май стана почти като трета година след Христа?) Мезобузонски получи през работно време неустоим повик "да лъсне бастуна". Неее, той не правеше такива работи просто ей така, беше прекалено трениран и навътре в "тайните науки", за да знае, че всяко явление има множество нива на изявяване. Друг бе въпросът, че повечето хора третираха този вид повици като обикновен, низък повик на плътта. Това, както и много други неща, бе част от "булото", пуснато от някой си, и пречещо на реалното многообразно възприятие. От там - много малко хора можеха да извличат от явленията реални ползи за себе си и околните - с изключение на прякото телесно, т.е. лъжливо и нетрайно, задоволяване. И така, Богинята бе дошла! Значи - имаше да му казва нещо!

Архитект Мезобузонски излезе скорострелно от офиса, без да се обяснява на подопечните и секретарката, и отиде да свещенодейства в спалнята си.

Чистачът, същият, който взе проба от тортата и я прати надлежно на специалните служби, се подготви за едно много странно и повсеместно неизвестно действие, наречено с думи прости: "подслушване на чужда бастунска медитация".

Мезобузонски засвещенодейства. Чистачът чу, каквото чу, напълно съзнавайки, че "тайното знание никога не може да се получи наготово", но усещащ се в сила поне да предаде дословно чутото. Все щеше да има кой да го разкодира на нормален език (има ли такова нещо?).

"Богинята долита, и казва:

- Има огромна разлика между това "да гледаш отвисоко" и това "да гледаш отвисоко".

Мезобузонски (отегчен):

- Ама знам го това, знам го по знаещ начин! Едно е да гледаш от ниското отвисоко, друго е да гледаш от високото отвисоко, трето е да ги комбинираш.

Богинята:

- Знаеш и че легендите за съживяване на статуи са напълно истинни, нали?

Мезобузонски:

- Знам, я!

Богинята:

- Знаеш и че всички видове полови хормони произхождат от едни и същи изходни прости вещества, нали?

Мезобузонски:

- Оффф!

Богинята (все едно не е чула):

- Знаеш и че който има уши слуша, но не винаги чува, нали?"

...

Тук своеобразната медитация, т.е. контакт, прекъсна. Поне чистачът спря да чува.

Озадачен, той пусна където трябваше новата информация, а Мезобузонски се върна в офиса.

...

22.03.2013г. Аеиа

2 коментара: