сряда, 20 март 2013 г.

Медитации на течение: Любовта само дума ли е?


Течение, течение, ама не го усещам. Нито своето си, нито на реката, отстояща на има-няма 200 километра от мене, нито ничие друго - в това число и разните течения на хора, пипнали това-онова по неведом, но полов път.

Така де, нали съм в медитация, за мен съществува само "медитативната реалност", теченията - били те климатични, водни, политически, болестни, обществени и всякакви - не би трябвало да ми влияят.

Да де, ама ако медитираш на течение, било то..., - оффф, няма пак да изброявам, - ще се зачудиш на някои неща, които иначе, извън медитацията, изглеждат съвсем явни, ясни, опознати и скучни.

Ето, пред подложеното ми на течение съзнание изплува въпрос - не писмен, не звуков, не знам как да го опиша, но знам какво пита:

"Любовта" освен дума, какво представлява, как изглежда, има ли форма/и, вид, невид?"

После въпросът се трансформира в някаква река, която тече през атмосферния въздух, но си има въздушни брегове и всичко, което е нужно на една река. Макар реките да нямат сами по себе си някакви нужди. А може и да имат - никой деец на науката не е докладвал засега да е изследвал психологически, биологически и прочие реките - основно ги изследват географски.

Но май от течението се отплеснах излишно в речните неизвестни реалности и забравих за ТРАНСформиралия се в река въпрос. Реката ромоли по атмосферному, и ми казва (това е от течението, те реките не говорят иначе, де):

- Не можеш да знаеш дали "любов" е само дума, или и дума, и друго. Както не знаеш повечето неща. Тяло и дух били едно, ха ха! Да, едно са, но са и съвсееем отделни неща, и двете напълно непознати.

- Непознати за КОГО!? - прекъсвам Реката, но тя се прави на глуха и продължава:

- И тялото, и духът са непознати за теб неща. И за повечето хора. Мислят: тялото си е мое, мога да го правя каквото си поискам! Как ще е твое, бе?! Дадено ти е за определен срок - и ти за този срок не можеш да узнаеш и една едномилиардна от неговите прекрасни тайни. Така и с духа...

...

20.03.2013г. Аеиа

6 коментара:

  1. Тук прекали :)) Ще трябва абзац по абзац да давам мнение амахааа.
    Добре, че бялото течение не си зачекнала, тъй де и то е течение и то не откъде да е хихихих.
    Прощавай за глупостите Сонче,дойдох да разтоварвам тук пък ти ме караш пак да се пъна да мисля :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахах, Кайти, ама как да не съм го спомЕнала бялото?!? :))) Има го, влиза в графата "течение, хванато по неведом, но полов път" :))))))))

      Изтриване
    2. Ей верно бе,там е и признавам че този път не четох съвсем внимателно и ме домързя да мисля :))

      Изтриване
  2. За любовта не много добре да се мисли твърде много, защото тя си е действие по неведом път ;):):) Да не се окаже, че докато се намъдруваме, другите са се на... действали по няколко пъти :):):):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Затова - без мислене за любовта - само медитации и трансове! :)))) И действане, разбира се! :)))))

      Изтриване