четвъртък, 21 март 2013 г.

Зодии ли? Да се родиш на Екватора


Има нещо в астрологията. Понякога и аз я ползвам, отчитам влияния, правя връзки - дори само като вид мандала да използваш "рисунката" на планетите, звездите и точките, пак може да е от полза - вкарва ти "съзнанието" в определен режим на мислене и възприятие, и можеш да си направиш полезни и практически изводи.

Но не мога да спра да се чудя, отчитайки различната слънчева активност по различно годишно време и в различни части на Земята, дали хората, родени на Екватора, са винаги еднакви? Защото, така наречените неправилно "зодии", всъщност се определят от различната слънчева активност. Затова например Овните са взривяващо енергични - по овенско време Слънцето събужда Природата в умерените ширини и всичко напира да се вдига, да пробива и да излиза на бял свят. И така нататък.

Та как стои въпросът с Екватора? Там Слънцето е винаги еднакво. Разбира се, не самото Слънце, просто планетата ни е така разположена спрямо него.

Напоследък е много разпространена модата майките, които раждат със секцио, да си изчисляват астрологично кога да се роди бебокът. Към тази мода бих добавила - ако искате да избегнете слънчевите зодиакални знаци, и бебето да не е подвластно на "зодиите" - раждайте на екватора!

...

21.03.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. Признавам, че се захилих доста ехидно относно препоръката към претенциозните майки "Раждайте на Екватора!",но всъщност намирам, че си много права.Лично на мен характеристиките на зодиите са ми интересни, дори считам че в голяма степен са верни, но не са ми определящи когато се сприятелявам, планирам разни неща или ми се ражда дете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Гуени! :))) По отношение на "зодиите" - някои хора можеш от раз да ги разпознаеш какви са, даже да ги учудиш, ако питаш уж просто така "ти тая зодия ли си?", но други не можеш - това показва, че нещата са доста по-многообразни и преливащи се, и трудни за ясно отсяване.

      Изтриване
  2. Мдам... а пък ако вкараме и асцендентите, че и положението на Луната и другите планети, зодиите май стават доста малък процент от характера :):):) А за Екватора... че то е очевидно: всички са черни :Р:):) По-интересно е в Южното полукълбо как стоят нещата където овните би трябвало да са доста вяли и апатични :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така, така, сезоните в Южното полукълбо са точно обратни на тия в Северното - който в Северното е Овен, ако е роден по същото време в Южното е редно да е Везни :))))

      Изтриване