петък, 26 октомври 2012 г.

Зъбната коронка изчезна в друго измерение


Лежах си на зъболекарския стол, слава Богу, в приятен унес, и по едно време чух, че докторът изпуска нещо на земята. С помощта на наличните си сетива, светкавично определих, че това бе свалената ми временна коронка. Докторът започна да я търси, аз също се включих в търсенето, макар и без да ставам от стола.

В кабинета няма шкафове и друг инвентар, под който да не може да се погледне. Докторът дори вдигна още стола, на който лежах - да види дали не е попаднала случайно в процепите му, в които са разположени "машинариите" . Коронката не бе намерена. Направихме нова.

След десетина дни, при поредното посещение, се сетих да го питам дали я е намерил. Не беше. Каза, че и друг път бил изпускал коронки, но винаги ги бил намирал - сега за първи път не успял.

Аз се измайтапих, че сигурно е минала в друго измерение по някакъв неведом "коридор". Тогава присъстваше и съпругата на доктора - също стоматоложка - тя пък се изказа, смеейки се, че сигурно сега някой извънземен носи моята временна коронка - явно му била трябвала!

Майтапи, майтапи, ама коронката наистина изчезна. И докато не се намери, ще си бъде в това състояние - "изчезналост незнайно къде". А аз съвсем ясно я чух как изчатка по плочките на пода.

Покрай тоя тривиален случай се сетих за Прабаба ми, Бог да я прости. Тя, която беше "виждаща", казваше, че когато се храним на масата и не седим плътно до нея, "дяволчетата", намиращи се винаги под масата, дърпат храната и затова често се случвало тя да пада. Всички знаем случаите с изпуснати филии, които падат задължително върху намазаното.

Да, законите на гравитацията - нищо ново и странно. Изкуших се да мисля, че виждащите хора могат да видят всички видове сили под формата на определени същности и същества - в случая - дяволчета. И още по-в случая - може би Вселената наистина е много по-одухотворена, отколкото можем да си представим.

Моята изчезнала временна коронка явно е била пренесена незнайно къде от някое "дяволче"...

И ще си остане в това състояние - поне докато не я намерим "от плът и кръв" в нашето измерение, и по-конкретно - в зъболекарския кабинет. (Защото, ако вземе да се появи на друго място в нашето измерение - това пак ще бъде странно и моят неуравновесен ум отново ще го сложи в графа "необяснимо"). :)))

...

P.S. Забравих да допълня още две предположения - освен попадането в друго измерение, още при изчезването ми хрумнаха и тия нещица: 1. Коронката се е срещнала с преминаваща там микрочерна дупка и е била погълната от нея. 2. По някаква случайност се е сблъскала със същата коронка, но направена от антиматерия - и двете са се анихилирали, вследствие на сблъсъка. :)))

...

26.10.2012г. Аеиа

2 коментара:

  1. Там си е коронката, просто не я виждате! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано е така, Гуени, и аз мисля така по принцип, но ми е чудно, че при основно чистене всеки ден, все пак е здравно заведение, все още не е открита - вече над 10 дни! :)))

      Изтриване