понеделник, 1 октомври 2012 г.

Вишудха: Ние сме вечно живи!


Това пък ми хрумна преди малко, предполагам - вследствие "разбърникване" на Вишудха чакра (гърлената).

Яви ми се мисловен образ на вирус. От вирус скочих на ДНК. От ДНК се метнах на мумифицирането на фараоните и човешките (и слонските) погребални практики. После се сетих, то е ясно, за нацистите, за които се твърди, че търсели в Хималаите някакви хора, които живеели вечно. Това било така, защото в Хималаите, твърдят, "се раждали" вирусите - а вирусите са практически безсмъртни - когато са извън нападнат от тях организъм, те са в състояние, условно наречено "между живо и неживо" - т.е. винаги имат избор и възможност за материално-информационна изява. Та тия хора, безсмъртните, били присвоили безсмъртието си от тези вируси, които им били близки съседи и приятели. Такива работи...

После ми хрумна, че в съвремието учените практически могат "да възродят" всяко едно същество, стига да намерят достатъчно налична ДНК от него. Не съм много наясно с тия работи (и с нищо не съм наясно, не само с тях), но излиза, че всъщност ДНК е безсмъртна! Също както вирусите. Да, те са построени по един и същ начин и са много сходни! Физическото същество може да е умряло преди хиляди години, но неговата ДНК, неговата Информация, не е умряла. И, ако не се е разсеяла в "ефира" - тя е налице и готова да се възроди!

И все се питам - ами къде е Духът в цялата тази Материя? Къде е Той в гмежта от Информация? Информацията не е материална, в общоприетия смисъл, но тя не е и Духът.

Казват - Той е този, който влияе и на ДНК, и на Информацията, и на Всичко - и ги определя.

Вишудха тогава се включва: "Ами сигурно ДНК е "замразен Дух"? Може би така Той иска да покаже пряко, че чрез Него и Материята е безсмъртна? И че смърт наистина няма?!"

Много пита тая Вишудха, бе...

...

01.10.2012г. Аеиа

2 коментара:

  1. Хм... струва ми се, че от някаква запазена ДНК може да се възроди физическото същество, Соня, но - ако става въпрос за човек - се съмнявам, че той ще бъде онзи, който е живял някога. Първоначално, физически ще му прилича във всичко, но какъв ще е духът, който ще го обитае и дали този дух , ако изобщо го обитае, няма много бързо да пормени първоначално възстановеното ДНК? не ми се струва, че е толкова проста цялата работа...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фил, напълно съм съгласна, че надали това с ДНК и възстановяването й е толкова просто и схематично. Същата работа е и с клонирането и възникващите около него спорове "дали-или". "Вселяването на Духа" е възможно да е всъщност вселяване на самия Живот - който засега не знаем какво представлява и не можем да го получим изкуствено в каквато и да е материя (с изключение, явно, на жива или полужива - каквото е ДНК например - но те са си живи тия "материи", така че едно съживяване на определено същество не се брои за получаване на живот по изкуствен път - той си е в тях "по начало"). Може би Духът ползва ДНК като вид готова база данни, носещи информация за страшно много неща - от начините, по които ще се създаде цялостният организъм, до паметта му от милиони години, която памет му е помогнала да продължи да предава своето ДНК до този момент. Възможно е ДНК да е някакъв ценен софтуер за Духа, а може дори и хардуер - защото самият Дух също ми прилича на "софтуерна" същност, но най-вероятно е някакъв организиращ принцип, стоящ доста над стандартно "софтуерното".

      Изтриване