събота, 20 октомври 2012 г.

Материализирай магията! ... и бай Иван


Бай Иван имаше една близка приятелка от детството, с която се виждаха един път на няколко години - най-вече случайно - и винаги като се срещнеха имаха време да седнат на по кафе и да споделят какво "ново-вехто" из личните им реалности в изминалия от предишната среща място-период.

На последното виждане приятелката сподели, че нещо "зло" било нападнало семейството й - по-скоро младото семейство на сина й. Бил женен от четири години, а през изминалите три семейството му постоянно се раздирало от люти скандали. И той, и снахата били станали абсолютни невротици. Не, материално се справяли сравнително добре - не било това причината. Имали вече две деца, момченца, но за по-голямото докторите все по-често изказвали съмнение, че има аутизъм - ама все още не били уточнили диагнозата.

БайИвановата приятелка, в качеството си на загрижена и добра майка, била посетила няколко врачки и гледачки - всичките били непреклонни: на синовото семейство били направени няколко мнооого лоши магии! Предлагали различни способи и методи за избавяне от тях - цените за услугите също били различни, но за сметка на това - не ниски. Тя била готова да им помогне, но ударила на камък - младото семейство никак, ама никак не вярвало в магии и винаги приемали с голямо раздразнение и хапещи насмешки всяко майчино антимагийно попълзновение.

Жената се чудеше какво да прави - беше напълно убедена в магиите. Дори попита бай Иван - дали той, в качеството му на врял и кипял в "мистичните работи" йогин, не би могъл да направи нещо, за да им помогне.

Бай Иван знаеше, че по никакъв начин няма да успее да привлече приятелката си към "кауза Йога" - това със сигурност би й помогнало и сама да реши проблема на синовото семейство - затова се замисли и после каза, че ще опита да направи нещо.

- А те, конкретно, намерили ли са "нещо", което да подсказва в материален план, че има някакво въздействие? Видели ли са някакви знаци, които ти би интерпретирала като сигнал за "магия"?

- Не, Иване, нищо не са видели, а и да са, нали ти казвам - няма да ги различат, защото приемат това за магиите за пошли бабини деветини!

- ХМ! - каза бай Иван.

В случая това се явяваше земен аналог на великата мантра ОМ. Приятелката от детинство не разбираше нищо от източни учения - иначе щеше да почувства байивановото завихряне на околната вселенска прана...

- А врачките какво казват? - продължи разпита йогинът.

- Да, правилно питаш...ох... Нито една не можа да уточни кой, как и защо е направил тия магии. Всички, все едно се бяха наговорили, казаха нещо от сорта: "Да, дааа, виждаамм - не! Пелената се спуска! Не ми е дадено да ВИДЯ! За да стане това, семейството трябва да извърши тоя и тоя ритуал."... Да, ама те като не вярват и не искат да чуят!?...

- Ясно! Знаеш ли, доколкото мога да се доверя на вътрешното си око - до няколко дни магиите ще излязат наяве, убеден съм! После ще видим какво ще стане, обади се, ако има раздвижване!

...

Приятелката звънна на бай Иван точно след година. Звучеше щастлива и забравила предишните тежки кахъри. Снахата намерила в един стар стенен часовник няколко счупени по средата клечки - на края на всяка от тях се мъдрел навит памук - все едно някой си бил чистил с тях ушите и после ги захвърлил в часовника! Клечките били забити като игли в игленик в топка бели косми - не могли да определят чии са тия косми. Снахата била потресена! Повярвала в наличието на магия - и, без да смее да пипне с голи ръце страховитото "нещо", го взела с домакински ръкавици, завила го в няколко ката салфетки и право при свекървата. Двете отишли при врачката, към която бабата хранела най-висше доверие. Жената направила разни ритуали, казвайки преди това, че тази магия е една от най-страшните и добре че са намерили материалния й субстрат, защото иначе "лоши им се пишело!" - и унищожила магията! Оттогава скандалите престанали, детенцето като по чудо се оправило и се оказало, че няма никакъв аутизъм, а семейството станало задружно и заживяло в разбирателство и хармония...

- Бай Иване! Ти си велик пророк! Благодаря ти!

- Ааа, няма за какво! Пророк, ха ха! Явно вътрешното ми око не ме лъже! Радвам се! Да сте живи и здрави!

...

"Е, и тук йогата помогна - си мислеше йогинът. - Друго си е да изчистиш ушите на кучето си, да го срешиш и обереш космалаците! А още по-друго е да можеш да ги сложиш тия неща в стария стенен часовник! Тук вече йогата е безотказна! Иначе - жалко, че не можах да ги дръпна за каузата - така нямаше да се нуждаят от виждане на материалната нелицеприятна изява - ама и това е нещо!"

...

20.10.2012г. Аеиа

2 коментара: