четвъртък, 24 април 2014 г.

Доказателство, че жената произлиза от змията


Покрай текущата ми смяна на косата - това е процес, не се смейте! - ме налегнаха некои съображения, които бързам да изплюя на електронния лист, досущ плюеща кобра!

Та, става дума за приликите между жените и змиите.

Преди това обаче - леко уточненийце, коя версия на "змията" ще се ползва тук. Западна или източна? Лично за себе си, разбира се, избирам източната.

Ето ги вкратце двете змийски (ди)версии:

Западна: змията е долно, отровно същество, наказано за вечни времена от бога да ходи на корема си и да яде земя; да наречеш една жена "змия" е обида.

Източна: змията е жив символ на мъдрост; често се явява като въплътен пратеник на боговете или дори - като сам бог; да наречеш жена "змия" е висш комплимент.

И доказателството:

Знае се поверието, че змията никога не остарява, защото сменя кожата си. В процеса на самата смяна змията е неактивна и предпочита да се оттегли от света. Разбира се, и хората си сменят кожата, но това не става така видимо, както при змията, затова и никой не е обърнал внимание на това и не е сътворил поверия, легенди и т.н. Но пак се отплеснах!

Продължавам с доказателството: жената, подобно на змията, си сменя цвета на косата и прическата. В процеса на смяна, т.е. когато е с боя върху главата, жената, подобно на змията, гледа да не се показва на света - единственият, който има право да я вижда, е фризьорът или други посестрими по смяна. Смяната на кожата при змията и смяната на косата при жената са един и същи процес. Жената, като еволюционно напреднал вид, помни старите повели на рода си и ги е претворила в качествено новото, наречено "смяна на коса". Всъщност, знае се, че косата е част от кожата, така че в това няма нищо чудно, нито спорно.

И най-важното: както змията се подмладява с всяка смяна на кожата, така и жената става видимо по-млада, когато си смени косата.

Казах!

...

24.04.2014г. Соня Петрова - Аеиа

2 коментара: