вторник, 17 декември 2013 г.

Най-голямата лъжа - плътта е тленна...!


Не мога да разбера, а и не ми е необходимо - кой мъдрец измисли великата мисъл, че

"ПЛЪТТА Е ТЛЕННА" ???

Това е огромна лъжа!

Ще се повторя, но не мога да не го напиша пак - прието е, че материята, включително и плътта, се състои от атоми. Разбира се, има и податомни частици, и под-под-томни - и така до безкрай, но...

Но - никой не може да унищожи дори един-единствен атом. Теоретично, но недоказано емпирично и всякак, се твърди, че атом може да бъде унищожен, единствено, ако се срещне с анти-атом. По-правилно - материя да се срещне с анти-материя.

И така...

От горната лъжа, следват много глупашки разделения. На материалисти и идеалисти. На теисти и атеисти. На глупаци и умници. И така - отново - до безкрай.

Една лъжа, безброй деления.

И неуважения към Творението.

Я ти сътвори един атом и тогава говори! Че плътта е нещо "низше"...

...

...

17.12.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. Замислих се за връзката на темата с ябълките. Намерих една :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха! :) Ябълките ми се явиха съвсем случайно - викам, я да илюстрирам със снимчица, пък каквото излезе! И аз се шашнах, че излязоха тия ябълчици! :)

      Изтриване
  2. Ябълката си я свързвам с плътта, кой знае - при теб каква ли асоциация и връзка е дошла, може би нищо не е случайно, или пък перефраза ала Еко/Фуко - много неслучайности са случайни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. !!!!!! :))))))

      Както беше възкликнал, май Махатма Ганди - "Бог е и в камъка! В камъка!". Така и аз, барабар Петко с мъжете - Бог е и в Плъттта! :)))))))

      Изтриване