неделя, 15 декември 2013 г.

55-те сезона и единственият атом


И след като Извънземният не успя да намери на Земята нито един човек, който да е в състояние да сътвори просто така, от нищото, дори един-единствен атом, той се насочи към сезоните.

Хората ги приемаха за даденост. Да, имаше места на планетата, където сезонът бе само един, имаше и само с два. Но повече от четири сезона хората не познаваха.

А Извънземният беше от място, където имаше точно петдесет и пет, рязко разграничими един от друг сезони. Но интересното в неговото родно място бе това, че там тия работи не се наричаха сезони - не като дума - просто там нямаше такава идея, такъв смисъл - сезони.

Не че те не можеха да измислят, осмислят и генерират абстрактни идеи и неща - но просто специално за сезоните, които при тях бяха 55, но не съществуваха - специално за тях те осъзнаваха пълната сезонна невъзможност за самостоятелно съществуване. И не смятаха за нужно да възпяват "пролетта" например - възпяваха положението на Планетата си спрямо тяхната Звезда... Макар че и положението не би могло да съществува самостоятелно. Всъщност - те и него не възпяваха. Извънземният просто се опитваше да обясни своята реалност на една жена от Земята.

- Сезоните не са от атоми!

Бе възкликнал Извънземният, в опит да обясни на своята Любима същността на липсващите 55 сезона...

...

...

15.12.2013г. Соня Петрова - АЕИА

4 коментара:

  1. Винаги този твой стремеж да избягаш от стандартните,земни,обясними определения. А сега на мушка са сезоните :))

    ОтговорИзтриване
  2. Материалист без материя...какво да го правиш човечеца...

    ОтговорИзтриване