четвъртък, 19 септември 2013 г.

Пространно житие на извънземен светец


Каква е вероятността мазилката от тавана над главата ми да се трансформира в пространно житие на извънземен светец, състоящо се от 229 страници?

Такива и подобни въпроси прелитаха тази сутрин из необятните ми мозъчни простори. Знаех, че е невъзможно да изчисля вероятността, знаех също, че не може да съществува книга, съдържаща точно 229 страници - всички книги са с четен брой в дуала.

Ама то не е и дуал, то се води триизмерна вселена, с четвърто измерение, наречено "време"?... Продължавах с прелитащите въпроси из вечните мозъчни полета.

Тогава за каква вероятност става дума? И как е възможно вероятността да се обясни с думи?

Ами ако този извънземен светец е населявал свят, в който думите и изобщо словото, езикът, не могат да бъдат съвместими с другите неща?

Ох, това не е лесно за обяснение, най-малкото защото тук, в мозъчните ми полета, пак го трансформирам в думи, но -

можем просто да си представим, че светът на извънземния светец няма нищо общо с думите. И ако случайно дори една дума се срещне с неговия свят, то този свят ще изчезне?! Ще се анихилира?

Но друга моя част на Съзнанието казва:

- Добре, де! Нали държиш в ръцете си пространно житие на извънземен светец? Макар и бидейки съставено от 229 страници, то нали е изписано с думи? И дори и получено от трансформирана таванска мазилка, то все пак описва житието с някакъв вид език?

- Питай, питай! - подсмихвам се аз. - Там е работата, че не е описано с език - и кьорава дума няма...

...

Извънземни светци, кво да ги праиш?!

...

19.09.2013г. Аеиа

8 коментара:

  1. Ааааа, неееее..... Имай си вечни мозъчни полета и се надпрепусквай с вятъра из тях, но без мен..... Моят светец прилича на мене, изразява се като мене и чудесно се разбираме !!! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) Еее, така се надявах поне за миг да попрепускаме заедно! ;))) Пък и тоя не е "мой светец", някакъв извънземен е! :))))))

      Изтриване
  2. По въпроса може да попиташ Борхес и неговата Вавилонска библиотека :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) Много любим!
      От поне 3 години не съм се връщала към него, и не помня да е писал за извънземните светци, ама това е идея, мерси, Фил! :)

      Изтриване