сряда, 27 февруари 2013 г.

Разделяй и владей!


Буда: "Не проклинай тъмнината! Просто запали своята свещ!"

Работници на Светлината, Служители на Доброто и прочие "персонал", към който се самопричислява и моя милост...

Самозваните и всеобщо избрани "светлинни" водачи, а и "обикновените" добри хора най-често искрено вярват на идеите, които са ги обсебили, даже не само вярват - знаят, че са верни. Обаче, далеч не всяко знание е знание.

А всяка идея, колкото и да е светла, красива и истинна, не е цялата Истина. Не е цялата Картина. Не е Мирозданието. Не е Вселените.

Дори да се водиш от няколко идеи, и не само да се водиш - да живееш според тях - пак нищо не ти дава право да приравняваш цялата Вселена, и дори Бог, към тоя твой набор от идеи.

Защо излагам тия размисли? Защото виждам, че и самонабедилите се за "работници на Светлината", слагат някои групи хора в "тъмната част". По свое усмотрение и най-вече, когато идеите на "тъмните" групи не съвпадат с набора идеи на "светлия".

Това обаче не е Светлинно действие. Това всъщност е Старото, облечено с нови идеи, но Старо. Статуквото. Князът на Този Свят - Егото (както казва моят йога учител). Отново деление, отново дуалност. Отново усилено придържане към Илюзията на Разделението, приемана като Единствената Чиста и Свята Истина. Човечеството ще бъде разделено дотогава, докато не осъзнае, че идеите са само инструменти, с които се върши работа. Засега, за жалост, човечеството е инструмент на единичните идеи, то им върши работата, то е техен работник, инструмент и роб. А е добре да е обратното.

Ако си истински Светъл и Светлинен, най-малкото би трябвало да осъзнаваш, че на определено ниво човечеството е Единен Организъм. Ако сърцето в един организъм започне да отрича черния дроб в същия - този организъм няма да просъществува и най-важното - няма да добрува.

Неслучайно Христос приема всички и всичко, без да разделя и владее. Неслучайно казва "обичай ближния като себе си". Този ближен може да има напълно различни от твоите ръководни идеи (илюзии). Това не значи, че той не е Превъплътена Частица Светлина.

Всяко същество е Превъплътена Частица Светлина.

И ако не всяко изглежда такова, то е защото все още е пълно с непрогледнали Светли същества, които виждат Светлината като Тъмнина. Или по-скоро - от многото Тъмнина не могат да видят Светлината и остават с лъжливото усещане, че "всичко е Тъмнина".

Това може да се обясни съвсем просто и схематично. Светлите същества, неосъзнати и непрогледнали, се делят едно от друго. Това деление предизвиква отваряне на празни пространства, които всъщност са Тъмнината. "Разделяй и владей" не е древноримско изобретение. Създадено е от Тъмнината. И понеже все още има много Тъмнина, Светлите същества, които виждат основно нея около себе си, защото са се саморазделили едно от друго, често се случва да се пристрастят към Мрака (понеже наоколо няма друго и той им изглежда като единствения сигурен остров). И вече пристрастени, започват да работят за Него. Тъмнината пристрастява, но колкото повече са запалените Свещи, толкова по-малка става способността й да предизвиква зависимост.

...

27.02.2013г. Аеиа

1 коментар:

  1. Подкрепете с подписа си петицията до главния прокурор на РБ в откритото писмо на Едвин Сугарев.
    http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev

    ОтговорИзтриване