вторник, 2 октомври 2012 г.

Вишудха: Бебето се роди облечено!


Моментът на раждането му бе назрял. Всички го очакваха с нетърпение. Той знаеше това, но още преди да слезе бе заявил категорично, че не желае чужди хора да го виждат гол и да го размятат насам-натам веднага след преминаването на родовия канал.

- Ама какво толкова? - бе запитал Шефът. - Нито ще ти е за първи път, нито някой ще се впечатли от голотата ти - всички бебета-хора се раждат напълно голи! Много повече ще се впечатлят, ако си облечен! И тогава ще те размятат къде ли не като "чудо на природата"!

- Или ще се родя облечен, или просто няма да се въплъщавам! Точка!

- Не! - отсече безапелационно Шефът.

- Тогава и аз - не!

...

Той беше много стар дух, бе почти "набор" на Шефа. Бяха близки. Той бе лявата му ръка, а често и дясната. Знаеха мислите си един на друг, познаваха се до последния божествен ген - и сега Шефът не можеше да спре да се чуди, откъде у Приятеля му се беше появила тази напълно абсурдна и инфантилна прищявка. А бе наложително да се роди и да живее точно в този човешко-божествен момент от моменти.

- Остави другото - така ще посееш опасни семена в обществото! То не е готово да вижда бебета, които се раждат облечени!

- Ама аз точно затова искам да се родя облечен - искам обществото да започва да става готово!

- Ооооффф, глупости! То не е готово да започва да става готово!

Спорът продължи дълго. Продължаваше и в назрелия момент на Раждането.

...

Бебето бе тръгнало да излиза, но родилният процес неочаквано спря. Настана паника. Детските тонове спряха да се чуват. Лекарите се подготвиха за спешно секцио.

Никой не подозираше, че Бебето спори с Бог!

- Ето, сега ще те извадят! Няма мърдане! - хилеше се Шефът.

- Шефе, за последно! Моля те, нека съм облечен!

...

Докторът се канеше да започва разреза, когато на Шефа най-сетне му щукна, че може да си позволи този опасен експеримент. "Какво пък! Да го послушам - може да е за добро!"...

...

На следващия ден всички медии гръмнаха: "В град Х се роди облечено бебе! Настъпва краят на времената!"

"Да бе, край! - мислеше си Той. - Виж какви асоциации могат да създадат едни обикновени памучно-ленени бебешки дрешки, ха ха! Дрешки!"

...

02.10.2012г. Аеиа

4 коментара:

  1. Хехехе дрешки - грешки и то човешки :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Леле, колко рими! Не се бях сетила. Има нещо в римата! :)))

      Изтриване
  2. Добре, че не е рокерче, че тогава ти да видиш паника :):):) Готово или не, "Със старите богове се свърши отдавна вече — и наистина, хубав весел край беше техният! Тяхното “здрачаване” не се продължи до смъртта — лъжат се в това! По-право: те сами себе си умъртвиха някога — със смях! То се случи, когато сам един от боговете каза най-безбожната реч — речта: “Един е Бог! И да нямат друг Бог освен мене!” — един стар четинестобрад бог, един завистливец, се забрави дотам. И всичките богове се изсмяха тогава и се заклатиха на своите столове, викащи: “Не е ли тъкмо това божественост, че има богове и няма никакъв бог?” ;):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уау, як рокерски цитат, Фил! :))) Не мога да разпозная автора - да не е бай Кроули? :)))

      Изтриване