понеделник, 15 октомври 2012 г.

Анахата - Аджна: Тълкувание на сън


При мен дойде жена, която искаше да разбере "рационалния" смисъл на един свой сън. Пуснах по байивански "пипалата на чакрите" и зачаках да го разкаже.

Сънят:

Жената е в някаква неизвестна й сграда, предполага, че живее там. При нея на гости са майка й и дъщеря й. Тя бърза да приготви нещо за хапване. Измисля да направи с подръчни материали задушени зеленчуци и отделно - задушен бял ориз с масло. Майката и дъщерята не знаят какво им се яде - стоят в друга стая. Жената има вкъщи два особени домашни любимеца - две блестящи светлозелени змии. Стопанката бърза да приготви нещата за хапване. Сервира зеленчуците на гостенките си. Бърза с ориза, трескаво го приготвя - той става един блестящобял и впечатляващ. Отива да им каже, че след малко ще сервира и ориза, но гостенките категорично го отказват - казват, че са на диета и ще се задоволят само със зеленчуците. Междувременно двете змии са над готовия ориз - хапват си от него с кеф. Жената се връща в стаята, където готви, вижда ги и се успокоява, че има кой да изяде ориза и да го оцени. Тя никога не се е досещала, че любимите й змии обичат ориз и биха се радвали да си хапнат от него.

Тълкуванието:

Двете змии са мостовете, пуснати от сърцето до коронната чакра и до Безкрайната Блестяща Белота над нея (символизирана от ориза). Бялото е, което се получава при смесването на всички цветове на чакрите/дъгата - червен, оранжев, жълт, зелен, светлосин, тъмносин и виолетов. Цветът на Сърцето е зелен. Сърцето иска да се въздигне до Белотата и да бъде в нея. Стреми се към това с всички сили, но от ежедневни грижи, напрегнатост, бързане, притеснения жената не може да усети и разбере нуждите на сърцето си. Змиите, освен мостове странно наподобяват и всеизвестния символ на ДНК - двойната спирала. Могат да бъдат свързани и със змиите, оплели кадуцея на Хермес - богът-посредник, носител на Знанието. Змиите, ядящи блестящобелия ориз, символизират Сърцето, достигнало до Върха/Всемира. За да се случи това, жената е добре да престане да се притеснява за близките си, а да обърне внимание на сърцето си, т.е. на своите лични стремления, усещания и влечения. Близките й се оправят чудесно и без нея.

...

15.10.2012г. Аеиа

2 коментара: