неделя, 30 септември 2012 г.

Сърцето гравитацията побеждава...


Това се пръкна най-неочаквано за мен, след провеждане от моя страна на медитация върху Анахата (сърдечната чакра).

...

Сърцето гравитацията побеждава...

...

В пространство-времевия сън дълбок,

от дъното на вир ротационен

аз лъч съзрях – блестящ и светлоок,

струящ от лик-обект, май неутронен.

...

Макар и светъл, сляп бе той, лъча –

поне така на мене ми се стори.

Защото в дънното пространство на деня

блуждаеше в привидните простори.

...

Потърсих майката-обект тогаз -

там, в неутронните полета-бездни .

Видях! Не идваше от там лъчът –

а идваше комай от чудни песни.

...

Незнайни и нечувани до днес,

и с ритъм електронно-неизвестен,

те пееха Живота; и с финес

пораждаха вълни, най-дивно-бесни.

...

Кой пее тези песни?

Питах аз. И търсех отговор

в Мъглата свята.

„Сърцето!” – отговори Пропастта,

през гравитацията – мозъчно-крилата.

...

30.09.2012г. Аеиа

6 коментара:

  1. Оплете едно сърдечно-мозъчно кълбо в стихове :))
    Не щеш да ги държиш по отделно тези двете май ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха, Кайти! :))) Това е добър знак, щом звучи така - нали било добре чакрите да действат в синхрон, а и моето "доминантно трето око" не може да не се включи! :))))

      Изтриване
  2. Твоята е лесна - ти си в клуба на напредналите.
    Аз не стига, че не мога да си изпразня главата( а лекомислено мислех че тя си е празна и ще ми е лесно хихихи) ами и не знам какво да правя с визиите ? Да гадая ли нещо по тях или да очаквам нещо,свързано с тях ?
    Последните например бяха някакви бягащи коне и едно красиво куче лайка- тоест ще хващам гората, ще ставам ветиринар или да си водя третото око на очен лекар, щото или то недовижда или аз не го разбирам :))))
    Майтапа на страна де ....:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уау, Кайти, бравооо! Успяла си с визиите, значи, шаманке! Ще падна от смях с този очен лекар за третото око, яко! :)))) Според мен, засега нищо не прави с визиите, продължавай с практиката - нещата са индивидуални и човек сам решава какво да прави и как да ползва дадено сетиво. Както никой не ни казва какво да правим с това, което виждаме с очите си и как да го използваме - ние сами се сещаме и знаем, когато вече започнем да виждаме, така и с това. А и нали то е "Дворецът на Знанието" - то ръководи и насочва, няма нужда от други тълкуватели, но му трябва време да се разработи и "акомодира". :)))

      Изкушавам се да тълкувам тия коне и куче - но все едно нищо не съм казала, това са мои хрумки, "окото" си знае най-добре - дон Хуан на Кастанеда би казал: "Прекрасно е, че Мескалито ти се яви под формата на животно и то не какво да е!" - а конете и кучетата са велики тотеми и пазители. Единият те пренася през пространствата, другият те пази и следва навсякъде. :)

      Ето едни хубави упражнения за третото око, има клипове и за всички други чакри, ако ти е интересно и имаш време и желание. Упражненията, според мен, наистина са насочени към тази чакра и подпомагат "проясняването":

      http://www.youtube.com/watch?v=S5DqexpDQtE

      Изтриване
  3. Споменах ги с тайната надежда ти да ми кажеш нещо, за което мерси :))
    Мисля, че съм далеч от шаманството - рядко успявам да се издигна и трудно се абстрахирам от реалността. Но тези визии ми дойдоха така внезапно и нямаха връзка с нищо мое, че чак се шашнах. А може би просто съм повярвала в начинанието :))
    Благодаря за линка,ще погледна .... ноооо ще продължа да се съветвам и с теб ;)
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ще се съветваме взаимно в процеса на действие - много се радвам, че сподели, че е станало! :) Не е само от вярата - казах ти, при мен като се случи нито го целях, нито изобщо го очаквах или мислех за него. И е супер, че визиите ти нямат нищо общо с твои неща - това показва, че са наистина поглед през "третото око" в "паралелните светове", а не конструкти на логичния ежедневен ум (защото и това може да стане, особено при хора с живо логично-разумно-визуално въображение). Свиркай, ако усетиш, че интуицията и "предварителното знание" за нещата ти се покачват, спрямо преди - по мое виждане и неголям опит, това е едно от следствията от "събуждането" на това око. Всъщност, епифизата не спи - действа си, но по неизвестни причини, нашата култура не я развива и може би затова, след като пораснем, преставаме да я ползваме - защото никой не ни е учил и никой не говори за това. По тая причина някои хора са с по-силна интуиция, а други с по-слаба или липсваща - при първите, независимо, че не съзнават "третото си око", то продължава да действа и да е свързано по неведоми пътища с разума.

    ОтговорИзтриване