неделя, 29 април 2012 г.

Земното часово време се обърка тотално! Слънцето има пръст в това, май...




Възможно ли е по някакъв начин слънчевата активност да обърка измерването на Потока на Пространство-Времето на планетата Земя? Нали казват, че работата на сателитите, и в частност - предаването на информация до Земята, което, ако не се лъжа, става чрез радио-вълни - зависи от "волята" на Слънцето? Май няма нужда да слагам думата "воля" в кавички. По-голяма воля от тази на нашето Слънце - изглежда да няма наблизо. Е, някой квазар, или звезда от по-голям клас - може би. Но Великото Слънце е това, по волята на което сме "тук и сега". А щом е така, то е възможно да станем и "там и някога" - отново по негова воля...

На всички тия размисли ме наведе една случка отпреди два-три часа. Не мога да си я обясня, подозирам, че има човешка намеса, но... Ще я нахвърля набързо. Сутринта станахме с усещането, че закъсняваме. Голямото дете има изпит днес, и трябваше да бъде закарано, но, когато станеш и видиш, че точно в този час то би трябвало да е заело изпитното си място и да получава инструкции - е малко или много шашкащо. Всичките ни мобилни телефони показваха час девет и половина. Е, слънцето светеше като за по-рано, но кой ти обръща внимание на това? Настана суматоха и скорострелна подготовка за излизане. И изведнъж...

Забелязваме, че други индикатори на часовото време вкъщи, показват "потока" с час и половина по-ранен от този, безапелационно демонстриран от мобилните!!!

Започват да ни се въртят мисли за частично пропукване на пространство-времето, локализирано нелокално само у нас! Слънчевата странна активност, с която започнах, също ми се завъртя в главата...

Е, заподозрях също, че има вероятност и детето да е направило номер, с цел измъкване от изпита и оправдаване с оспиване и изпускане на "точния момент от пространствено-времевия Поток", но... В този ред на мисли, донякъде налудни, как мога да съм сигурна, че слънчевата активност не е предизвикала и тези действия на детето? ;)))

Всъщност, от квантова гледна точка на този феномен с разминаването на времето, би могло да се дадат хиляди и милиарди обяснения. И доказателства. И вероятности. И невероятности. Трябва да си преговоря "невероятностния генератор" на Дъглас Адамс - ако не се лъжа в термина - беше нещо с невероятности, обаче, почти със сигурност!

И още малко слънчева активност. В един от мистериозните блогове четох, че тия дни около Слънцето били наблюдавани огромен брой непознати нам летателни апарати, за които се предполага, че явно са го "ремонтирали" - то показвало небивала активност и можело да направи предполагаема, неприятна за земните жители "беля" (като Детето?;) ! И тези предполагаеми космически кораби го "вкарали в релси"... Преди години пък четох за същества от плазма, огромни и съвсем непонятни за нас, но разумни (за разлика от Хомо сапиенс), които обитавали звездите. Ами ако те са усмирили Слънцето, а тези кораби, които някои земляни били видели, са нещо като номер от страна на любимата ни Звезда? Ако и тя като Детето иска да се измъкне от някакъв изпит?!

Дръж се, наше Слънце! Скоро идва Ваканцията! :)))


4 коментара:

  1. Ха, дано Детето им скрие Слънцето на изпита и го вземе без да му го дават! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кръстю! Какво яко пожелание! :)))) Напълно в синхрон (че и отгоре! с моите днешни "терзания" ! :)))))

      Изтриване
  2. Днес четох в последния брой на списание "Обекти", че Слънцето има пръст и в мистериозните звуци, които се чуват напоследък навсякъде по света.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно възможно е, Георги. То като се замислиш - всеки един звук, дори да знаеш кой го генерира, е мистериозен...

      Изтриване