понеделник, 30 април 2012 г.

Дърво - Фотограф?
Зачудих се, ако приемем, че дърветата обичат да снимат това, което (си мислят), че виждат, например хората, минаващи наоколо, как ли биха ни възприемали и на какви ли причудливи неща биха ни оприличавали? :) Пък дори и да не снимат - може да обичат да рисуват, или, гледайки, да създават нови светове с някой таен орган, свързан със зрителния рецептор. Може и със слуховия, и с някой друг, неописан, например "интуитивния" или възприемателя за "разум"... :)Наближава времето на т.нар. празник "майско дърво".


Е, в наше време не се празнува масово. Като че ли дръвчето е изместено от елхата, която украсяваме по Никулден за Коледа и Нова година.


А, освен всичко друго, някои стари дървета са играели ролята на храмове. Дали е имало смисъл в това? Вместо построени от човека грандиозни катедрали, да се "ползват услугите" на някой петстотин или хилядагодишен дъб? Дървото е антена към "Другия Свят" - възможно е и да е имало смисъл...


И още малко снимки на дървета...


И малко от "зелените дървета" - цветя и треви. Макар и наглед често мимолетни, за мравката те може би са величествени дъбове и букове, а защо не и брястове, и секвои? :) Под формата на теменужки...


А тук околността на това старо дърво, ми заприлича на завзета от водни лилии, само че сухоземни, и нелилии...:)))


И нали съм на вълна "Слънце", ето за край едно, неизвестно каква величина, светещо през зелените същества...

4 коментара:

 1. Приятно и зелено.Това жълтичкото не е ли съсънка,по нашият край го има навсякъде :)
  Ако дърветата можеха да снимат хората...
  представяш ли си неподвижни нещакато тях как ли възприемат подвижни като нас ?
  Като променливи ?
  Като непостоянни ?
  Като неможещи да се разчита на такива ?
  Или просто с любопитство на големи и мъдри над малки и недорасли хехехе.
  Поздрави Сонче !

  ОтговорИзтриване
 2. Привет, Кайти! :) Май съсънките (котенцата) са с малко по-малко венчелистчета, но не съм сигурна. А за дърветата - мислех си, дали пък те от своя страна не ни възприемат като неподвижни? ;) Спрямо техните критерии. Защото те съществуват телесно на "три плана" - в земята, над земята и в небето. А ние обитаваме само един от тези планове...:)))

  ОтговорИзтриване
 3. Като нищо ние да сме неподвижните !
  Ех, ама какво ограничено мислене показах :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Кайти, напротив, ти винаги си с много разширено мислене! Но, както и друг път сме си говорили, самото мислене си е "ограничаване" - затова и двете се опитваме да му избягаме, и все някога ще успеем! :)))

  ОтговорИзтриване