петък, 2 май 2014 г.

Патерици за зрение - докога?


В наше време всеки един фотоапарат или всяка една програма Фотошоп и подобни могат да виждат и пресъздават света много по-богато и многообразно от "стандартното човешко око".

Приели сме този факт за нещо в реда на нещата, и със сигурност не се замисляме често по това, но реално то си съществува. И не е нормално!

Да, хора са създали оптичните системи и програмите - но забравяме, че създателите-хора, преди да създадат оптиката или програмата, първо са видели света по "фотоапаратски" начин със собствените си очи! Сътворили са оптични системи и програми единствено и само с хуманна цел - да помогнат на "визуалните инвалиди" да могат да погледнат в Богатството и Многообразието. Тук не пиша за търговците, които подхващат "продукта" и започват да печелят от него - говоря единствено за творците - те, в повечето случаи са гении, които нямат нужда от финансова печалба от създаденото - защото могат да се справят в живота си и без такива неща. Но това е друга тема.

На повечето хора е известно, че има различни техники и средства, които могат да променят "визията" ти - от йогийски и будистки техники, през шаманско приемане на психотропни растения, та до обикновената съвременна токсикомания, наричана винаги и често неправилно, с цел заплаха за масите - наркомания. И търсещите хора винаги са намирали начини "да видят" по-обширно Реалността - никога не са се задоволявали с това, което са им показвали "стандартните очи".

Реално погледнато, микроскопи, телескопи, спектроскопи също са вид патерица, създадена от хората за хората. И, да, те, както и фотоапаратите и програмите, могат да се разглеждат като вид естествено допълнение на човешкото зрение, нищо че са технически по същността си - важна е функцията и това, че фактически човек "вижда" напълно реално с тези машини, иначе невидими за "простото му око" неща.

Но - отново стигаме до едно "но" - пак ХОРА СА СЪЗДАЛИ ТЕЗИ МАШИНИ! Т.е. тези хора са видели първоначално БЕЗ МАШИНИТЕ: микробите, звездите, гама-лъчите, ултравиолетовите и инфрачервените лъчи, и т.н. Затова после са създали тези машини - за да помогнат и на другите да видят тези невидими с просто око "неща".

В наше време, кой знае защо, се говори страшно много за "духовния свят", и много хора са го виждали и дори често СА в него... Но, както всеки ще се досети - явно или никой от пребиваващите няма достатъчно технически знания, за да създаде надеждна машина за всеобщо виждане на духовния свят, или никой от тези, притежаващи такива "висши" качества хора, не желае да направи достъпно и за масите това "виждане"... Или "някой" нарочно пречи на създаването на такъв вид машини.

Кирлиановата фотография, оргонните генератори и пр. са заклеймени като псевдонаучни и шарлатански пособия, създадени само за обиране на парсата от наивните слепци. Възможно е да е така...

Но не е ли тогава възможно и микроскопите, и телескопите, и спектроскопите, и фотоапаратите - практически всичко, признато за напълно надеждно от "статуквото", да е всъщност лъжливо и шарлатанско? По същия начин, по който са заклеймени Кирлиановите фотоапарати... Логиката казва - да! напълно е възможно!

Но никой не го прокламира като нещо сериозно това, защото съвременният, всецяло почитан бог - Науката - казва, че микроскопът е напълно надежден инструмент. И така нататък.

Обаче това "казване" си е наистина само казване, прието на абсолютно голо доверие от науко-поклонниците. Да, де, всяка религия изисква сляпа вяра - няма друг начин...

...

02.05.2014г. Соня Петрова - Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар