събота, 9 ноември 2013 г.

Ти си това, което вярваш


Това е една от безбройните модификации на йогийското "ти си това, което ядеш". Населявайки единна Вселена и бидейки самата Вселена, ние няма как да бъдем нещо различно или отделно, но това не пречи на илюзиите, които са едни от най-силните неща в света, да замъгляват образа на единството.

Вярата е една от най-великите Сили. Така, де - всеки, който вярва в теб, де факто е под твоя власт. Вярваш ли в злото - то те владее. Ако не вярваш в себе си - няма страшно! Все в някого ще повярваш - и той ще те ръководи и владее след "акта на вярата".

Интересно е какво става, ако вярваш поравно в доброто и в злото. Това, вероятно не е баланс, не е хомеостаза. Възможно е това да е точно състоянието, при което започва борбата между тях. Може също така дуализмът, дуалността, да е точно тази привидна "поравност" и съответстващата й борба за надмощие.

Но не за това ми е думата. Искам да обясня - макар да знам, че това е невъзможно - като как точно "ти си това, което вярваш". Ще го обясня чрез "ти си това, което ядеш". За да ядеш нещо, ти първо задължително трябва да вярваш, че това нещо става за ядене, че е безопасно и дори - полезно. Писала съм и друг път - в наше време никой не прави химически анализ на всяка една своя хапка и глътка, преди да ги погълне. Ние просто вярваме, че това, което ни казват, че става за ядене, наистина става. И ядем на вяра. Значи - първо е вярата и после - яденето. Ако наистина "ти си това, което ядеш" - то се подразбира, че преди да станеш това, което ядеш, ти си приел да си това, което вярваш. Разбира се, това е майтап.

Интересно е и още нещо - почти никой никъде вече не пише, не представя и не рекламира света като прекрасен. Отвсякъде се носят само лоши неща за този наш свят. Схематично, ние вярваме на написаното. Ние сме това, което вярваме.

...

09.11.2013г. Аеиа

6 коментара:

  1. Прочетох с интерес. Замислих се и мисля още. Толкова много, че чак не ми иде да ти напиша някоя глупост както обикновено :))
    Знам, в какво вярвам и в какво искам да повярвам, а не мога. Става ми сложно като наблъскам всички вери, а и всички потенциално желани такива, в които искам да вярвам за да съм тях.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Кайти, и ти с твоите "глупости" ме замисляш много често! :)

      Мислех да напиша в поста още и това - коренът на "вяра" е "вер". На латински например, verus значи истински. Т.е. "вярата" е тази сила, която прави нещата истински... ;) Но тази тайна е само за избрани! ;)))) - затова, в коментар! :)))

      Изтриване
    2. Хмм..истински и вяра са едно значи. Ако не намесим субективното е така :))

      Изтриване
  2. Ако тръгнем от началото-което ядеш е вярата на тялото ,другата е на душата ...И като те -тялото и душата са свързани ,свързани са храната ,земна и духовна с истините ни...и здравето ни ,духовно и физическо....Ние сме недоосъзнали се ,събуждащи се творения на вселенския разум,негов провалил се или оцелял експериментален модел,който не спира да търси истината и моделира вярата си на всяко ново ниво ,което е успял да покори в развитието си...Може би никога няма да научим истината за себе си като човеци ,от къде идваме и накъде отиваме...но в отрязъка на своето познание носим своята вяра(истина) и сме точно това ,което е тя....За съжаление далеч не всички ...

    ОтговорИзтриване
  3. не знам дали ще се получи ,но опитвам да покажа нещо ,което току що прочетох...наистина вярата ни прави ,променя или кой знае ...http://www.silvacourses.bg/index.php/forum/8-polezna-informatziya-i-prilozhenieto-j-v-nashiya-zhivot/87-d-r-brus-liptan-promyana-na-kletkite-chrez-misalta

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Гинка, и благодаря ти за това споделяне - и на мислите, и на статията! Запозната съм с Хосе Силва и методите му - не бях срещала досега д-р Липтън - много интересни неща казва! Между другото, преди няколко години аз самата пряко се запознах с епигенетиката - мой личен проблем, който за доста хора на науката беше невъзможен за решаване, беше решен (за което съм благодарна на Бог и на всичко, което ми помогна!). Оттогава, досега не съм попадала на споменаване на епигенетиката - приемам го това за важен знак за мен. :)

      Изтриване