четвъртък, 11 юли 2013 г.

Да яхнеш метлата


Винаги съм възприемала вещиците, летящи на метла, само в сексуален аспект. Като символ, създаден с цел да предава през поколенията идеята за Силата Любов (секс). В историята на човечеството има периоди, когато тази всетворяща сила се отрича, маргинализира и се ползва единствено с низки цели. В наше време смисълът на "яхвам метлата" се възприема съзнателно като действие, което предприемам, когато съм поставена извън кожата си, с цел да си възвърна "хомеостазата". Но реално не се обозначава, че това действие е просветляващ (свещен) секс, а че е нещо "незаконно" - видиш ли, излита вещицата на вещерски събор, да прави магически и лоши работи, и зулуми.

Символите обаче са си символи, универсален език. Каквито и мисли да навява една яхнала метлата вещица, видно е, че може да лети само с метлата. Да летиш е хубаво нещо, дава поглед, простор и перспектива. Метлата пък измита всичко мръсно и ненужно. Та хем летиш, хем чистиш.

Да живеят яхналите "метлата" вещици! :)

...

(картинката е от Нета)

...

11.07.2013г. Аеиа

8 коментара:

 1. Понякога летя на сън. Много е приятно. И не е в сексуален аспект, сигурна съм. Просто го умея. На сън. Без метла.

  ОтговорИзтриване
 2. Цяло чудо е, че с технологичния прогрес, все още не са яхнали прахосмукачката :):):)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. :))))) с прахосмукачка се включва и вибрационен аспект :))))

   Изтриване
 3. Хм...бе важното е да се яха :)) съвсем в сексуален аспект хихихи

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. :)))) Кайти, тантрически модел, а? :))) Важна е ездата, не излитането, до което тя води в един момент :)))

   Изтриване
  2. Бе и излитането е важно, ама да не се превръща в самоцел. Тантра идеята тази ли беше, че познанията ми за нея са съвсем повурхностни :))

   Изтриване
  3. Кайти, най-общо казано - да, това е идеята - казват, че по този начин се стига в даден момент до "върховото преживяване", сливането с Бога и подобни неща, бях цитирала от Уилсън наскоро пак в тази връзка. :)

   Изтриване