понеделник, 27 май 2013 г.

ЗОРО - Птицата...


Криптозоологии, мистериозни същества, некласифицирани креатури...

Леле, каква огромна работа са свършили и продължават да вършат хората, изследващи Природата! И постоянно се появяват нови и нови, некласифицирани и непознати до този момент същества. Безкрайна е фантазията на Създателя!

Ето тази, според мен - вид чинка. Не казвам, че е непозната на науката досега, но аз така и не успях да я класифицирам. :)

Затова я кръстих:

ЗОРО, ПТИЦАТА... :)))

...

...

...

...

...

26.05.2013г. Аеиа

5 коментара:

  1. Не знам какво е, но е симпатична :) Ти продължаваш явно :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) При възможност - продължавам :))) Най-ми хареса, че отдалече го помислих за врабче - викам си "още един врабец ми падна в капана!" и като приближих - изненада! Неизвестен бандит с маска на лицето! :)))

      Изтриване
  2. Привет Соня - без да съм сигурна , аз напоследък общувам повече с птици отколкото с хора ... по принцип съм доста любопитна натура - та на въпроса : Смятам, че това е "Сврачка" те са братовчедки на голямата как Сврака... в моята малка , тайна градинка има такива ЗОРО птички но с ръждиви коремчета- между другото откакто научих за тях, че са най успешните имитатори на песните на почти всички пойни птици, направо се влюбих в Сврачките! Поздрави извини ме за дългият и вдъхновен коментар - слабост са ми птичките... :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Ябълчице! Благодаря ти за този коментар и догадката! :) Това птиченце е колкото врабче на големина, затова го причислих към чинките - те са няколко вида у нас и се водят към разред Врабчови (към тях спадат щиглец, амадина, овесарка, оризарка, елшова скатия, конопарче, кръсточовка, канарче и още няколко). Да не би под "Сврачка" да имаш предвид "сойка"? Те са подобни на свраките и са едни от най-интелигентните и най-добрите имитатори на звуци - имат и ръждиви коремчета. Поздрави на твоите Зоровци! :)))

      Изтриване
  3. Привет, привет... аз моята приятелка Сойката, я познавам, тя е доста по снажна от Сврачките...за тях мъничките- преди време гледах нещо по "Енимал Планет" . Благодаря, хей сега ще поздравя! :)

    ОтговорИзтриване