четвъртък, 23 май 2013 г.

Ръкоделие "ПсихеделНични психеделия"


Ръката е един от основните инструменти на ума, а и на психиката. И е хем инструмент, хем средство, подпомагащо и дори, в голяма степен, определящо развитието на същите. Дали съвсем? Съвсем няма. Навремето често се използваше думата "ръкоделие". " А "психеделие" май не съществува като дума, но е ясно, че е същото като "ръкоделие", само че обозначава нещо, подлежащо за направа от психето. Тук "яйцето и кокошката" не виреят - ясно е, че всяко нещо, сътворено от ръка, първо е било сътворено в "психето".

Стелт-технологията. Психе-стелтично. Психето винаги е "стелт". Е, не винаги. Когато се проявява, сътворява най-различни психо-неща - от табуретки, през тоалетни чинии, канализации, радиоприемници и софтуери, до катедрали и совалки за тъкачни станове и за летене в космоса. Разбира се, преди да се втвърди в тях, то е просто "психе". "Делос" - видим, ясен. Всяко, проявено в "твърдата" материя нещо, е психеделично.

Усетиш ли се едно с вселената, ставаш вселена. Същото е, като да се усетиш едно със себе си - тогава можеш да ходиш например, или да говориш. Докато не си със себе си, не можеш нито да ходиш, нито да говориш, нито да направиш нещо с ръцете си. Това е основен постулат на Мравките, нищо че нямаме точно ръце и не говорим чрез артикулация. Що е артикулация? Съществува ли самостоятелно? Същото е и мравка, когато се превърне в отглаголно съществително - а и без да се превръща.

Що е анестезия? Защо ако те упоят, не можеш да движиш и усещаш тялото си? Кое е упоено - тялото или ти? И двете. "Ти" си пренесен временно в друга реалност, която не можеш да командваш. Така става и по време на стандартното спане. Това се случва често и в будно състояние - дори да можеш да ходиш, да дишаш, да работиш с ръце - възможно е да не съумееш да го направиш, я от мързел, я от друго. Мързелът, разправят, е просто вид депресия. Кое е депресирано? Как и защо? Къде, също така?

Имаше преди време едни други извънземни. Те не искаха да крадат гравитации, но атмосферата на Земята им се виждаше адски твърда - не можеха да се придвижват в нея. Чудеха се как земните жители го правят това чудо! Беше същото, както човек да види същество, което се придвижва през дървесината като из въздух....Еейй, не можахме да ги убедим, че това за земляните не е никакво чудо. Всъщност, не знам кои са правите в случая.

Пак ваш: Мравката

...

23.05.2013г. Аеиа

2 коментара:

  1. А пропо, ти кое си от онези животни, които си показала в аватара си - Ганеша, Пси, кобра, акула, овен, козирог, феята със сините очи, пардон, сините коси, орел, лъв, гризли, кентавър? Или съвместяваш? Дано да не съм ги сбъркала първите две, че ще се изложа :))
    Мравката горе я няма. Или тя е последното ти превъплащение? Какъв цвят е аурата ти, ако не е тайна? А ти можеш ли да виждаш аурите на другите? Снощи решавах теста - моята е жълто-кафява. Подхожда ми. Познали са.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Май съвместявам, а мравката не се вижда, щото е по-малка на вид и количество, и явно се е скрила зад Хор (Пси-то) :))) Това летящото е Гарван, не Орел, макар че и на орел се сторвам понякога ;) Ама пасва ти жълто-кафява аура, бих добавила и червено в твоя случай! Как изневиделица изненадваш с неочаквани въпроси! :))))

      Според теста, аурата ми е виолетова, и да, доста пасва на това, което "виждам" за себе си. За реално виждане на аури, чрез очите - мога, даже се учудвам, като стане нецеленасочено. Аурите се менят като цвят, поне от това, което съм виждала. Проявеният цвят зависи от конкретното състояние. Но не е много хубаво да виждаш аурите, щото така можеш да разбереш, че някой крие нещо от теб, или лицемерничи, или лъже, или просто не иска да те товари с неговите тегоби - а ти искаш да бъдеш натоварен именно с тях. :))) Този тест показва най-общата и най-честата тенденция на съответния човек.

      Изтриване